background image
Hulpverlening en advies

Seksueel geweld en mensenhandel

Laatste update: 6 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

Bij seksueel geweld kan het gaan om aanranding verkrachting, seksueel misbruik, maar ook om seksuele intimidatie en gedwongen prostitutie (mensenhandel). Seksueel geweld kan worden gepleegd door bekende van het slachtoffer, maar ook door onbekenden.

Vaak weten slachtoffers niet wat zij moeten doen. Door angst en/of schaamte wachten zij vaak lang met het vragen om hulp. Seksueel geweld kan iedereen overkomen en vaak brengt dit veel consequenties met zich mee.

Slachtoffer van seksueel geweld?

Als je slachtoffer bent van seksueel geweld kun je terecht bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Zuid-Holland. Het CSG Zuid-Holland biedt 24/7 in een veilige omgeving hulp aan iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld, ook als dit langer geleden is. Wil je geen aangifte doen? Ook dan kun je terecht bij het CSG.

Kijk voor meer informatie op de website van het CSG.

Maak je je zorgen om iemand?

Heb je een vermoeden dat er sprake is van seksueel geweld of mensenhandel? Of ben je je bezorgd over iemand in je omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Veilig Thuis is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via (070) 346 97 17 of 0800- 2000.

Kijk voor meer informatie op www.veiligthuishaaglanden.nl.

Shop Den Haag is hét expertisecentrum op het gebied van hulp- en dienstverlening aan sekswerkers en slachtoffers mensenhandel. Shop verbetert de positie van (ex)sekswerkers en slachtoffers mensenhandel door het geven van informatie, advies en praktische en psychosociale hulp. Kijk voor meer informatie op www.shop-denhaag.nl.

Voor professionals

Voor meer informatie over de aanpak van huiselijk geweld kijk op www.meldcodehaaglanden.nl.