Een gezonde mond voor iedereen, een leven lang!

Haagse Poetsweek (21 t/m 25 maart)

Laatste update: 22 maart 2022

Leestijd: 2 minuten

Van 21 t/m 25 maart organiseert GGD Haaglanden De Haagse Poetsweek. De week is bedoeld om Haagse burgers te informeren en motiveren hun mond gezond te houden. Er staan verschillende activiteiten op de planning voor alle Haagse burgers van 0 tot 100 plus.

De Haagse Poetsweek 2022

De afdeling Gezondheidsbevordering van GGD Haaglanden organiseert deze week om aandacht te vragen voor het belang van een gezonde mond voor iedereen! Alle Haagse burgers van 0 jaar tot 100 plus krijgen hierover deze week informatie. Een slechte mondgezondheid vergroot namelijk het risico op andere lichamelijke aandoeningen. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, longproblemen etc.

Een gezonde mond voor jong en oud

Cariës of gaatjes in het gebit komen vooral voor bij 0 tot 18-jarigen met een lage sociaaleconomische status en/of een migratieachtergrond. En wist je dat slechts 33% van de ouderen de tandarts of mondhygiënist nog bezoekt? En dat terwijl het heel gemakkelijk is om problemen te voorkomen door goed te poetsen en een regelmatig bezoek aan de tandarts. Een week als de Haagse Poetsweek is belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde mond.

E-learning voor thuiszorgprofessionals

Op woensdag 23 maart lanceert GGD Haaglanden de e-learning ‘De oudere mond gezond’ bij WZH Sammersbrug in Den Haag. Deze e-learning is speciaal voor thuiszorgprofessionals. Zij leren waarom een goede mondgezondheid belangrijk is en hoe zij kunnen bijdragen aan het verbeteren van de mondhygiëne bij ouderen.

Activiteiten Haagse Poetsweek

In de Haagse Poetsweek staan meer activiteiten op de planning om de inwoners van Den Haag te stimuleren meer aandacht te besteden aan hun mondgezondheid. Zo staan er acties gepland op consultatiebureaus, bij verloskundigen, basisscholen, middelbare scholen, verzorgingshuizen en met verschillende professionals in de stad.

Bezoek www.haagsepoetsweek.nl en blijf op de hoogte van alle activiteiten. Ook vind je er meer informatie over hoe je je mond gezond houdt, van jong tot oud.