Bloedend tandvlees, steek er een stokje voor!

Haagse Poetsweek (20 t/m 24 maart)

Laatste update: 17 maart 2023

Leestijd: < 1 minuten

Van 20 t/m 24 maart organiseert GGD Haaglanden De Haagse Poetsweek. GGD Haaglanden vraagt hiermee aandacht voor het belang van een gezonde mond voor iedereen!  Dit jaar is het thema ‘bloedend tandvlees, steek er een stokje voor‘.

Bloedend tandvlees

Kenmerken van ontstoken tandvlees zijn bloedend, rood, gezwollen of loszittend tandvlees. Dit is op zich geen reden tot paniek, maar het is wel belangrijk om actie te ondernemen. Als je namelijk niets aan een tandvleesontsteking doet, kan dit grote gevolgen hebben voor je gebit en je gezondheid.

Activiteiten Haagse poetsweek

In de Haagse poetsweek staan verschillende activiteiten op de planning. Zo is op 21 maart de officiële lancering van het leefstijllessenpakket bij de Haagse Zuidwalschool. Een lespakket voor basisscholen over mondgezondheid, voeding en beweging. Ook zijn er acties gepland bij consultatiebureaus, verloskundigen, basis,- en middelbare scholen, verzorgingshuizen en met verschillende professionals in de stad.

Meer informatie

Kijk op www.haagsepoetsweek.nl voor meer informatie over deze week en wat je kunt doen om bloedend tandvlees tegen te gaan.