Haagse Poetsweek

E-learning ‘De oudere mond gezond’

Laatste update: 28 maart 2022

Leestijd: 2 minuten

In de Haagse Poetsweek, op woensdag 23 maart, overhandigde Anita Kootwijk van onze afdeling Gezondheidsbevordering de e-learning “De Oudere Mond Gezond” aan Pallavi Moelchand, thuiszorgmedewerker bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Dit alles vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De samenwerking tussen deze 2 organisaties heeft gezorgd voor deze e-learning. Deze is speciaal ontwikkeld voor thuiszorgprofessionals. Met de e-learning geven beide partijen aan hoe belangrijk een goede mondzorg bij ouderen is.

Pilot en e-learning over mondzorg bij ouderen

In september 2021 zijn GGD en WZH samen een pilot gestart omdat het belang van goede mondgezondheid bij ouderen vaak onderschat wordt. Een slechte mondgezondheid vergroot namelijk het risico op andere lichamelijke aandoeningen en is daarom extra belangrijk.

Tijdens deze pilot is onderzocht hoe het met de mondgezondheid van de ouderen in de regio is gesteld. De e-learning is het resultaat van dit onderzoek: thuiszorgmedewerkers krijgen tips om in de praktijk mee aan de slag te gaan met de mondzorg bij hun oudere cliënten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan filmpjes met poetsinstructies, informatie over mondverzorgingsproducten en hoe om te gaan met weerstand van ouderen bij het poetsen.

Meer informatie over mondgezondheid

Wil je meer weten over deze e-learning, bekijk dan onderstaand filmpje. Zelf iets organiseren met betrekking tot het thema mondgezondheid? Neem dan contact met ons op via tandzorg@ggdhaaglanden.nl.

Van 21 t/m 25 maart organiseerden we de Haagse Poetsweek. Hierin was veel aandacht voor het belang van een gezonde mond voor iedereen, van jong tot oud. Meer informatie hierover vind je op www.haagsepoetsweek.nl.