Een gezonde mond van jong tot oud!

Mondgezondheid 0 tot 2 jaar

Ook voor baby’s is een goede mondgezondheid al erg belangrijk. Goed zorgen voor je mond begint namelijk bij het eerste tandje.

Poetsen

Poets de doorkomende tandjes van je baby met een vingertandenborstel of handtandenborstel met zachte haartjes. Kleine kinderen kunnen nog niet goed uitspugen. Gebruik daarom altijd peutertandpasta, want daar zit de juiste hoeveelheid fluoride in.

Melkaanslag van de tong verwijder je met een babytandenborstel of een gaasje. Gebruik hierbij geen andere producten zoals honing of melasse. Deze bevatten suikers die slecht zijn voor het tandglazuur van je kindje.

Vanaf het eerste tandje naar de tandarts

Je kan al een afspraak bij de tandarts of mondhygiënist maken als het eerste tandje doorgebroken is. Zij controleren de eerste tandjes en geven advies over de verzorging, het gebruik van een speen, drinken uit een beker enzovoort. Maak er een gewoonte van hier 2 keer per jaar voor controle naar toe te gaan. Zo houd je de mond van je kind gezond.

Meer weten?

Benieuwd hoe je de mond van jouw kindje gezond houdt? Bekijk dan de instructievideo voor kinderen tot 2 jaar en de video over mondgezondheid na de zwangerschap.