background image
Een gezonde mond van jong tot oud!

Mondgezondheid

0 tot 2 jaar

Ook voor baby’s is een goede mondgezondheid al erg belangrijk. Een goede mondgezondheid begint namelijk bij het eerste tandje.

Lees meer over mondgezondheid 0 tot 2 jaar

2 tot 5 jaar

Het melkgebit speelt een belangrijke rol in de start van een gezond gebit. Poets het gebit 2 keer per dag om gaatjes te voorkomen en bezoek regelmatig de tandarts of mondhygiënist.

Lees meer over mondgezondheid 2 tot 5 jaar

5 tot 12 jaar

Vanaf 5 of 6 jaar beginnen kinderen met het wisselen van het melkgebit en komen de blijvende tanden en kiezen door. Het is dan extra belangrijk om het gebit goed te verzorgen.

Lees meer over mondgezondheid 5 tot 12 jaar

12 jaar en ouder

Vanaf ongeveer 12 jaar zijn alle tanden en kiezen gewisseld. Met de tanden en kiezen die kinderen dan krijgen, moeten ze hun hele leven doen. Verzorg  het gebit daarom goed!

Lees meer over mondgezondheid 12 jaar en ouder

Met een beugel

Met een beugel kan het soms moeilijk zijn om de tanden en kiezen goed schoon te houden. Poets de tanden en kiezen minstens 2 keer per dag goed. Het beste is om de mond na elke maaltijd te spoelen met water of de tanden te poetsen.

Lees meer over mondgezondheid met een beugel

Mondgezondheid tijdens de zwangerschap

Ook voor zwangere vrouwen is een gezonde mond heel belangrijk. Speciaal voor verloskundigen hebben we een factsheet gemaakt met meer informatie over mondgezondheid tijdens de zwangerschap.

Lees meer over mondgezondheid en zwangerschap

De oudere mond (60+)

Ook als u ouder wordt is het belangrijk om de mond gezond te houden. Kwaaltjes in de mond kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid. Blijf daarom goed voor uw gebit zorgen.

Lees meer over mondgezondheid en ouderen

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees kan betekenen dat u een ontsteking hebt. Neem het serieus: zorg goed voor uw gebit en ga naar de tandarts of mondhygiënist als het niet overgaat.

Lees meer over bloedend tandvlees

Een goede mondgezondheid heeft een positieve invloed op de hele gezondheid. Zorg daarom goed voor uw gebit! Hoe u dat doet, ziet u in het filmpje en leest u hieronder.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het team Mondgezondheid.

Stuur ons een mail