Mondgezondheid

Een gezond gebit is belangrijk. Er zijn lesmaterialen voor de jongste leerlingen, waarin uitgebreid aandacht is voor het thema ‘wisselen’.

Gebruik bij het zoeken in de catalogus het trefwoord ‘mondgezondheid’ en filter op ‘Primair Onderwijs’ voor een compleet overzicht.

Zoek naar mondgezondheid in de catalogus

Welbevinden

Leerlingen die lekker in hun vel zitten, leren en functioneren beter. Scholen spelen hierbij een belangrijke rol. Met leuke boeken, lessen en spellen voor de leerlingen en leerkrachten kunt u hiermee aan de slag in de klas.

Gebruik bij het zoeken in de catalogus het trefwoord ‘welbevinden’ en filter op ‘Primair Onderwijs’.

Zoek naar welbevinden in de catalogus

Relaties en seksualiteit

Op school kunt u de kinderen ondersteunen bij een gezonde en veilige seksuele ontwikkeling. Er zijn lesmaterialen voor leerlingen van de onder-, midden- en bovenbouw.

Zoek met het het trefwoord ‘Seksualiteit’ en filter op ‘Primair Onderwijs’ voor een compleet overzicht van alle lesmaterialen.

Zoek naar seksualiteit in de catalogus

 

Rouw en verdriet

Heb u te maken met het overlijden van een leerling, docent of familielid van een leerling? Maak dan gebruik van de Verdrietkoffer om hier in de klas bij stil te staan. De koffer is er voor onderbouw en bovenbouw.

Er is ook een verdrietkoffer, speciaal te gebruiken bij echtscheiding van ouders van een leerling.

Zoek met het trefwoord ‘Verdrietkoffer’ en filter op ‘Primair Onderwijs’ voor een compleet overzicht.

Zoek naar verdrietkoffer in de catalogus

Maak van uw school een Gezonde School

De leskoffers zijn onderdeel van Gezonde School: de praktische werkwijze om niet eenmalig maar structureel op school aandacht te besteden aan gezondheid.

Neem voor meer informatie contact op met Team Gezonde School van GGD Haaglanden via gezondeschool@ggdhaaglanden.nl  of kijk op www.ggdhaaglanden.nl/gezondeschool.