Informatiecentrum GGD Haaglanden

Lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs

Relaties en seksualiteit

Op school kunt u de leerlingen ondersteunen bij een gezonde en veilige seksuele ontwikkeling. Er zijn lesmaterialen voor leerlingen op de verschillende niveaus van het voortgezet onderwijs.

Zoek met het het trefwoord ‘Seksualiteit’ en filter op ‘Voortgezet onderwijs’ voor een compleet overzicht van alle lesmaterialen.

Zoek naar seksualiteit in de catalogus

 

Rouw en verdriet

Heb u te maken met het overlijden van een leerling, docent of familielid van een leerling? Maak dan gebruik van de Verdrietkoffer om hier in de klas bij stil te staan. Er is een speciale leskoffer voor het VO.

Zoek met het trefwoord ‘Verdrietkoffer’ en filter op “Voortgezet Onderwijs” voor meer informatie.

Zoek naar verdrietkoffer in de catalogus

Mondgezondheid

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor jong en oud. De leskoffer Mondverzorging kan goed gebruikt worden tijdens de lessen Verzorging en Biologie. Alle onderwerpen op het gebied van mondgezondheid, specifiek voor deze doelgroep, komen aan de orde.

Gebruik bij het zoeken in de catalogus het trefwoord ‘mondgezondheid’ en filter op ‘Voortgezet Onderwijs’.

Zoek naar mondgezondheid in de catalogus

Maak van uw school een Gezonde School

De leskoffers zijn onderdeel van Gezonde School: de praktische werkwijze om niet eenmalig maar structureel op school aandacht te besteden aan gezondheid.

Neem voor meer informatie contact op met Team Gezonde School van GGD Haaglanden via gezondeschool@ggdhaaglanden.nl  of kijk op www.ggdhaaglanden.nl/gezondeschool.