Samen maken we een gezonde leefstijl vanzelfsprekend

Subsidies Gezonde School

Laatste update: 23 maart 2023

Leestijd: 2 minuten

Wilt u uw school een boost geven en werken aan een gezonde leefstijl? Van 6 maart tot en met 17 april 2023 kunnen scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs verschillende subsidies aanvragen bij Gezonde School.

Aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen.

meld je aan voor de stimuleringsregeling Gezonde School

Vraag subsidie Gezonde School aan

Van 6 maart tot en met 17 april kunt u 1 of meer subsidies bij Gezonde School aanvragen. Met deze subsidie ontvangt de school een geldbedrag én advies en ondersteuning van een Gezonde Schooladviseur.

Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor:

  • taakuren van een Gezonde Schoolcoördinator;
  • voor de inzet of aanschaf van een activiteit;
  • als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School.
Vraag subsidie aan

Er zijn 4 subsidieregelingen:

Gezonde School

Gezonde School maakt samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten vanzelfsprekend. Gezondheid komt terug in de lesstof, in de schoolomgeving en in het beleid van de school. Gezonde School-activiteiten kunnen leiden tot een gezondere leefstijl van leerlingen. En een gezonde leefstijl hangt weer samen met betere schoolprestaties.

Met behulp van een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. U maakt als school zelf de keuze met welk gezondheidsthema u aan de slag gaat. Bijvoorbeeld met welbevinden, voeding, mediawijsheid, bewegen en sport of relaties en seksualiteit.

Meer weten? Kijk op www.ggdhaaglanden.nl/gezondeschool.