project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

GGD AppStore

De beste apps voor uw gezondheid!

Wilt u actief aan de slag met uw gezondheid?  Zoekt u betrouwbare apps om uw gezondheid te meten of te verbeteren? Kijk dan voor de beste apps voor uw gezondheid op www.ggdappstore.nl.

logo ggd appstore


Waarom de GGD AppStore?

Wereldwijd zijn er duizenden gezondheidsapps. Ze beloven van alles, maar zijn ze allemaal wel betrouwbaar en effectief? Medewerkers van GGD'en in Nederland testen deze apps. Zij letten daarbij op gebruikersvriendelijkheid, betrouwbaarheid, onderbouwing en privacy.


Voldoet de app aan alle criteria, die door de GGD zijn opgesteld? Dan komt de app terecht in de GGD AppStore. Hier vindt u de beschrijving en de beoordeling van de geteste apps. Op die manier hebt u een goed overzicht van de aanbevolen gezondheidsapps.


Twee leuke voorbeelden voor je mentale én lichamelijke gezondheid:

  • De Nederlandstalige app Meditation Moments helpt bij het creëren van rustmomenten door middel van meditaties, muziek en tips. De app is geschikt voor jong en oud.
  • Naast rustmomenten is lichaamsbeweging belangrijk. Dit kan al heel eenvoudig door te gaan wandelen. De app Ommetje van de Hersenstichting stimuleert het maken van 1 of meerdere dagelijks ommetjes.


Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in de AppStore op www.ggdappstore.nl of bekijk de video.