Harde muziek

Gehoorbescherming

Misschien komt u na het stappen wel eens thuis met een piep in uw oren. Meestal verdwijnt die piep vanzelf, maar hij kan ook blijven en voor grote gezondheidsproblemen zorgen.

Voorkom gehoorschade, bescherm uw oren

Harde muziek kan doofheid, tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor alle geluiden) veroorzaken. Deze aandoeningen kunnen op hun beurt leiden tot slapeloosheid, depressie, eenzaamheid en arbeidsongeschiktheid. Genoeg reden dus om te kiezen voor goede gehoorbescherming.

Drie tips om gehoorschade te voorkomen

Tip 1: Draag oordoppen met een muziekfilter

Het belangrijkste advies is om oordopjes met muziekfilter te dragen. Deze oordoppen beschermen uw oren, terwijl u gewoon van de muziek kunt genieten en de mensen om u heen kunt verstaan. Standaard oordoppen met filter zijn online vanaf 15 euro te koop. U kunt ze meerdere keren gebruiken. Kijk voor verkopers van goede oordoppen op Ilovemyears.nl.

Let op: de welbekende (gele) herriestoppers werken niet. Ze vervormen de muziek en passen niet goed in uw oor. Bovendien dempen ze al het geluid, dus u kunt ook geen gesprek meer voeren. Herriestoppers dempen het gesnurk van uw partner, maar zijn zeker niet concert proof.

Tip 2: Blijf zo ver mogelijk bij de speakers vandaan

Minstens 2 meter is een veilige afstand als u ergens binnen bent. Bij een openluchtconcert moet u zeker 10 meter afstand houden.

Tip 3: Gun uw oren even pauze

Festivals zijn gezellig, maar intens. Gun uw oren af en toe rust. Neem zo nu en dan een kwartiertje geluidspauze, ook als u oordoppen draagt.

Drie tips om uw oren te beschermen

  • 1Draag oordoppen met een muziekfilter
  • 2Blijf zo ver mogelijk bij de speakers vandaan
  • 3Gun uw oren even pauze