Haagse Aanpak Gezond Gewicht

Proosten met water op het schoolplein

Laatste update: 22 december 2023

Openbare basisschool Erasmus kreeg op 27 september, Nationale Kraanwaterdag, als eerste van zeventien Haagse basisscholen een watertap. Hij werd feestelijk onthuld door schooldirecteur Bianca Heijsteeg en Korrie Louwes, algemeen directeur Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag.

Het schoolplein van OBS Erasmus staat vol kinderen en ouders, wachtend op de onthulling van de nieuwe watertap.

Kraanwaterlied

Het schoolplein van de Erasmusschool stond vol met kinderen en ouders die ongeduldig wachtten op de onthulling van de watertap. Korrie Louwes van de gemeente Den Haag prees de school en vooral directeur Bianca Heijsteeg, die zich inzet voor een gezonder schoolbeleid.

Na de onthulling van de watertap zongen de leerlingen vol enthousiasme het Kraanwaterlied om het belang van water drinken te benadrukken. De kinderen konden ook genieten van een verfrissende waterproeverij. ‘Alle leerlingen hebben een waterfles met het logo van de school gekregen. Daar mag alleen water in, of een ander gezond drankje,’ aldus Bianca Heijsteeg.

Bianca Heijsteeg (directeur OBS Erasmus), mascotte Druppie en Korrie Louwes (algemeen directeur OCW gemeente Den Haag) onthullen de watertap.

Meer water op basisscholen

Naast de Erasmusschool krijgen nog zestien andere scholen in Den Haag Zuidwest en Laak een watertap op hun schoolplein. De financiering ervan is mogelijk gemaakt door de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) van GGD Haaglanden en de gemeente Den Haag. Beide partijen willen zo water drinken op Haagse basisscholen bevorderen en een gezonde levensstijl stimuleren. Om scholen op weg te helpen heeft HAGG een stappenplan ontwikkeld, waarmee scholen water drinken in hun beleid kunnen implementeren.

Water tappen op het schoolplein van OBS Erasmus.