Achtergrondafbeelding

Ambulancezorg

De Ambulancezorg van GGD Haaglanden verleent acute zorg aan mensen die een ambulance nodig hebben. Ook zorgen we dat bestelde ambulances op de juiste dag op de juiste plek staan (besteld vervoer).

Regio Haaglanden

Het verzorgingsgebied van de GGD Ambulancezorg is de regio Haaglanden (ruim 1 miljoen inwoners). Dit is ook meteen de Veiligheidsregio Haaglanden, die bestaat uit de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam/Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Ambulancezorg GGD Haaglanden is een belangrijke speler in de regio. We werken samen met 2 andere ambulancediensten. Samen vormen we de regionale ambulancevoorziening Haaglanden (RAV Haaglanden). De regio kent een grote diversiteit met de grootstedelijke problematiek, de hofstad, vele evenementen en opgeschaalde zorg. Met onze ambulances voor spoedvervoer en besteld vervoer én rapid responders verlenen we jaarlijks met de 2 andere ambulancediensten aan bijna 100.000 mensen zorg.

Dit doen we vanuit 2 hoofdlocaties en er zijn daarnaast dependances om een goede dekking van ambulances over de regio te garanderen. Verder werken we intensief samen met ketenpartners en zijn we steeds bezig om de ambulancezorg te verbeteren. Alle inwoners van de regio Haaglanden moeten toegang hebben tot goede ambulancezorg.

Zorg met aandacht

Bij de Ambulancezorg GGD Haaglanden werken meer dan 150 mensen. We leveren tijdige zorg van hoge kwaliteit. Dit betekent ook: zorg met aandacht door een professional die goed kijkt en luistert naar de patiënt.

Dit doen wij met zorg en aandacht voor mens én milieu: de juiste zorg op de juiste plaats door de juiste hulpverlener is essentieel en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Wij willen patiënten niet alleen vandaag van de juiste zorg voorzien, maar ook morgen en in de toekomst.

Missie en visie ambulancezorg

De Ambulancezorg GGD Haaglanden biedt doelmatige zorg van hoge kwaliteit. De patiënt staat centraal.

Wij staan voor:

  • verlenen van (spoedeisende) zorg;
  • leveren van geneeskundige zorg bij ongevallen en rampen;
  • leveren van patiëntenvervoer van en naar een ziekenhuis of zorginstelling zonder spoed;
  • ondersteunen bij prioriteiten in publieke gezondheid;
  • paraatheid bij grote manifestaties en evenementen.

Meer informatie over ambulancezorg

Lees meer informatie op de website van RAV Haaglanden.

Jaarverslag 2022

In 2022 namen wij 45.244 van de in totaal ruim 102.299 regionale ambulanceritten voor onze rekening. 26.411 ritten daarvan waren met spoed. De landelijke kwaliteitsnorm van 95% binnen 15 minuten ter plaatse, haalden we met 88% niet helemaal.

In het afgelopen jaar zijn wij meerdere samenwerkingen aangegaan met diverse ziekenhuizen. Zo is het mogelijk om een combistage aan te gaan bij de Ambulancedienst GGD Haaglanden en alle Haagse ziekenhuizen voor de Bachelor Medische Hulpverlener (BMH).

Ook zijn we een pilot gestart met losse boordcomputers (Toughbooks) die vanuit de ambulance meegenomen kunnen worden naar de patiënt. Jaarlijks voeren wij ook diverse audits uit om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen. Zoals een veiligheidsscan en hygiëne- en infectiepreventie.

De patiënttevredenheidsscore is een 9,2.

Het complete jaarverslag van de Ambulancezorg GGD Haaglanden is weergegeven in de infographic.

HKZ certificering

logo HKZ iso 9001

Het certificaat van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar.

Open contactwidget Afdeling Ambulancezorg
Locatie Den Haag (Hoofdlocatie)
Waldorpstraat 555
2521 CK Den Haag
Locatie Delft
Krakeelpolderweg 51
2613 NW Delft