Maakt u zich zorgen over een inwoner uit de gemeente Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar of Den Haag? Dan is het mogelijk om bij het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag van GGD Haaglanden een melding in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) te doen. Als daar sprake van is, doet een medewerker van het Meldpunt het verkennend onderzoek.
Aanleiding voor zo’n onderzoek in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) is een melding over een burger waar zorgen over bestaan en waarvan sprake lijkt van:
- psychiatrische problematiek;
- ernstig nadeel voor zichzelf of anderen;
- en waarbij vrijwillige zorg niet (voldoende) mogelijk is.
U kunt melding doen via het aanmeldformulier.
Tijdens het onderzoek wordt gekeken of er echt een noodzaak tot verplichte geestelijke gezondheidszorg bestaat. Het onderzoek duurt 14 dagen. Op basis van de uitkomst van het onderzoek kan de officier van justitie gevraagd worden om een zorgmachtiging voor te bereiden.
Inwoners van Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Zoetermeer kunnen terecht bij hun eigen meldpunt.
Contact of advies over Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
Let op: een onterechte melding is strafbaar. Neem voor advies of overleg contact op met het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag.
U kunt voor de melder anoniem blijven, maar u moet wel uw gegevens achterlaten bij het invullen van de melding. Doet u dit niet, dan kan de aanmelding niet in behandeling worden genomen.