background image

Testen op corona

Laatste update: 13 maart 2023

Leestijd: 2 minuten

Het ministerie van VWS heeft besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom kunt u zich na 17 maart niet meer bij ons laten testen. Onze testlocatie is vanaf dat moment gesloten en u kunt geen testafspraak meer maken. Wilt u meer informatie over het besluit van de minister of heeft u een vraag? Kijk dan op rijksoverheid.nl/corona.

Zelftest

Het zelftest en testadvies vervallen per 10 maart. Het is dan dus niet langer nodig om een zelftest te doen bij Covid-19-gerelateerde klachten. Zelftesten hoeft niet meer, maar mag uiteraard nog wel als u dat wilt. Bijvoorbeeld als u regelmatig contact hebt met kwetsbaren.

Coronatest bij GGD Haaglanden tot 17 maart

Met het vervallen van het test- en isolatiebeleid is ook een test bij de GGD niet langer nodig. Het testen bij de GGD blijft tot en met 17 maart beschikbaar voor mensen die zich willen laten testen voor een herstelbewijs. Na 17 maart eindigt definitief het testen op corona bij de GGD.

Tot en met 17 maart is het mogelijk om een afspraak te maken voor een coronatest bij de GGD. Dit kan online via coronatest.nl of telefonisch via 0800-1202. Na 17 maart is het niet langer mogelijk een afspraak in te plannen. U kunt dan voor een test terecht bij een commerciële partij. GGD Haaglanden test tot en met 17 maart op de testlocatie in Den Haag.

Quarantaine en isolatie

Het isolatieadvies vervalt per 10 maart. Als er sprake is van corona is het niet langer nodig om 5 dagen in isolatie te gaan en afstand te houden van huisgenoten.

Nieuw algemeen advies

Vanaf 10 maart geldt een nieuw algemeen advies vanuit de overheid:

Hebt u klachten die passen bij luchtweginfecties zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop- of snotneus?

  • Blijf dan thuis wanneer u ziek bent.
  • Overleg bij lichte klachten met uw werkgever of u thuis kunt werken.
  • Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondneusmasker.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Was vaak en goed uw handen met water en zeep, ook als u geen klachten hebt.
  • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Rijksoverheid/corona.