background image

Aanvullende tips voor tijdens de warmte

 • Smeer u in met zonnebrandcrème

  Bij mooi weer is het heel verleidelijk een lekker plekje in de zon te zoeken op het terras, het strand of in het park. Smeer u (en uw kinderen) regelmatig in met zonnebrandcrème. Zoek ook even de schaduw op. Zo voorkomt u oververhitting en verbranding van de huid.


 • Sport zo min mogelijk tijdens de hitte

  Wanneer het erg warm is, kunt u het beste gaan sporten op een moment dat het wat koeler is: in de ochtend of aan het eind van de avond. Ga zeker niet sporten in de hitte of pas uw activiteiten aan. Scholen en kinderdagverblijven doen vaak ook andere activiteiten, zoals waterspelletjes.


 • Zwemmen werkt verkoelend

  Een frisse duik brengt verkoeling. Wilt u graag zwemmen in natuurwater? Kijk dan eens op zwemwater.nl voor informatie over zwemwaterlocaties in de buitenlucht. Het water kan trouwens nog wel koud zijn! • Veel water, niet te veel alcohol

  U zweet op warme dagen meer dan gewoonlijk en kunt daardoor sneller uitdrogen. Drink daarom voldoende water en beperk het drinken van alcohol. Alcoholische drankjes helpen niet bij het voorkomen van uitdroging en u kunt sneller dronken of aangeschoten worden als het heet is.