project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Coronavirus

Informatie coronavirus voor scholen en kinderopvang

Kinderen spelen een beperkte rol in de verspreiding van het coronavirus in vergelijking met volwassenen. De besmettingen onder kinderen en de besmettelijkheid van kinderen neemt wel toe naarmate ze ouder worden. Uit onderzoek van de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) naar clusters op middelbare scholen blijkt dat verspreiding van het nieuwe coronavirus in meer dan de helft van de gevallen buiten school plaatsvindt. Dit gebeurt vooral bij intensief contact met vrienden of klasgenoten in de vrije tijd.


Onderwijs is belangrijk voor het welzijn, de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen en jongeren. We streven er naar om de scholen op een goede/ veilige manier open te houden om negatieve effecten door sluiting of beperkte openstelling te voorkomen. Om de kinderen, jongeren (en hun gezinsleden), docenten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen en goede hygiënemaatregelen te nemen. Op deze manier beperken we de verspreiding van het coronavirus. Sinds de uitbraak van het coronavirus leven er onder onderwijsinstellingen en kinderdagverblijven veel vragen hier over. Bij de GGD Haaglanden kunnen scholen en kinderopvang hiervoor terecht bij het Team Scholen en Kinderopvang.


Team Scholen en Kinderopvang

Het team Scholen en Kinderopvang van de GGD Haaglanden (SKOT) informeert en adviseert scholen en kinderopvang (kinderdagverblijven, gastouderopvang en BSO) bij besmettingen van kinderen, leerlingen en/of medewerkers met het coronavirus.

Wij brengen de besmettingen van kinderen, leerlingen en/of medewerkers met het coronavirus in kaart en adviseren scholen en kinderopvang om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.


Schoolleiders of locatiemanagers kunnen ziektemeldingen met het coronavirus op hun school of kinderopvang melden bij het Team Scholen en Kinderopvang. Ook voor vragen over het coronavirus kunnen zij bij ons terecht.


Melden of vragen?

Het Team Scholen en Kinderopvang van de GGD Haaglanden is bereikbaar via 070-7526731, dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur, ook in het weekend. Buiten deze uren kunt u een mail sturen naar coronavirus@ggdhaaglanden.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.


Wat gebeurt er als er een besmetting is vastgesteld op een school of kinderopvang?

In overleg met het Team Scholen en Kinderopvang van GGD Haaglanden informeert de school of kinderopvang de betrokken ouders en/of verzorgers over de besmetting en wat dit betekent voor de kinderen, leerlingen en medewerkers.


Informatie over het coronavirus, scholen en kinderopvang kunt u vinden op de volgende websites:


Algemene informatie


Beslisbomen