project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Coronavirus

Informatie coronavirus voor scholen en kinderopvang

Team Scholen en Kinderopvang

Het team Scholen en Kinderopvang van de GGD Haaglanden (SKOT) informeert en adviseert scholen en kinderopvang (kinderdagverblijven, gastouderopvang en BSO) bij besmettingen van kinderen, leerlingen en/of medewerkers met het coronavirus. Wij brengen deze besmettingen in kaart en adviseren scholen en kinderopvang om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.


Schoolleiders of locatiemanagers kunnen ziektemeldingen met het coronavirus op hun school of kinderopvang melden bij het Team Scholen en Kinderopvang. Ook voor vragen en advies over het coronavirus kunnen zij bij ons terecht.


Ook ouders/verzorgers kunnen voor overleg bij Team Scholen en Kinderopvang van GGD Haaglanden terecht met al hun vragen over scholen én over het vaccineren van jongeren van 12 t/m 17 jaar.


Met onderstaande beslisbomen kunt u bepalen of u of uw kind naar school en/of kinderopvang mag komen. Ook kunt u zien wanneer u of uw kind zich moet laten testen.Melden of vragen?

Het Team Scholen en Kinderopvang van GGD Haaglanden is bereikbaar via 070-7526731, dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur, ook in het weekend. Buiten deze uren kunt u een mail sturen naar info.skot@ggdhaaglanden.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.


Wat gebeurt er als er een besmetting is vastgesteld op een school of kinderopvang?

In overleg met het Team Scholen en Kinderopvang van GGD Haaglanden informeert de school of kinderopvang de betrokken ouders en/of verzorgers over de besmetting en wat dit betekent voor de kinderen, leerlingen en medewerkers.


Informatie over het coronavirus, scholen en kinderopvang


Kinderen spelen een minder grote rol in de verspreiding van het coronavirus dan volwassenen. De besmettingen onder kinderen en de besmettelijkheid van kinderen neemt wel toe naarmate ze ouder worden.


Onderwijs is belangrijk voor het welzijn, de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen en jongeren. We streven ernaar om de scholen op een goede/ veilige manier open te houden om negatieve effecten door sluiting of beperkte openstelling te voorkomen.


In sommige situaties is het helaas toch noodzakelijk om scholen of kinderdagverblijven tijdelijk te sluiten dan wel een klas of groep, of een deel van de klas of groep, thuis in quarantaine te laten gaan. Het Team Scholen en Kinderopvang (SKOT) geeft hier advies over.


Om de kinderen, jongeren (en hun gezinsleden), docenten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen en goede hygiënemaatregelen te nemen. Op deze manier beperken we de verspreiding van het coronavirus. Sinds de uitbraak van het coronavirus leven er bij onderwijsinstellingen en kinderdagverblijven veel vragen hier over. Bij de GGD Haaglanden kunnen scholen en kinderopvang ook voor deze vragen terecht bij het Team Scholen en Kinderopvang.


Algemene informatie