Een gezonde leefstijl en veilige leefomgeving

Jaarverslag 2022 GGD Haaglanden

Laatste update: 17 april 2023

Leestijd: < 1 minuten

In ons jaarverslag 2022 vindt u een overzicht van onze activiteiten en resultaten van het afgelopen jaar. Meer nog dan in vorige jaren deden we ons werk vanuit een integrale blik op preventie, als voorvechter voor gelijke kansen op gezondheid.

Jaarverslag 2022

Als dé organisatie voor publieke gezondheid in regio Haaglanden zetten we ons samen met de 9 gemeenten en samenwerkingspartners in voor een gezonde leefstijl in een gezonde en veilige leefomgeving voor alle inwoners van de regio Haaglanden.

In ons jaarverslag nemen wij u kort mee in wat wij in 2022 hebben bereikt. U leest onder andere:

  • over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Haaglanden en onze rol daarbij;
  • een terugblik op de coronapandemie;
  • over ons werk op het gebied van seksuele gezondheid, dat in 2022 vooral in het teken stond van Monkeypox;
  • over ons dagelijks werk op het gebied van bijvoorbeeld toezicht kinderopvang, gezondheidsbevordering, ambulancezorg en gezonde leefomgeving.

Speerpunt

“De aanhoudende coronapandemie in 2022 en de uitbraak van Monkeypox hebben bewezen dat infectieziekten een grote invloed hebben op de maatschappij”, zegt Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid. “Dit heeft ons geleerd dat het belangrijk is dat we infectieziektebestrijding in Nederland op orde moeten hebben én houden. Versterking van de infectieziektebestrijding is voor GGD Haaglanden een belangrijk speerpunt.”

Lees verder in ons jaarverslag

Meer lezen over ons werk in 2022? Kijk dan jaarverslag.ggdhaaglanden.nl. Daar vindt u ook de jaarverslagen van eerdere jaren.