Hoe Lekker Ga Jij?

Geestelijke gezondheid

Welkom op deze website. Je vindt hier informatie over diverse onderwerpen, waar jij mee te maken kan krijgen.

Mis je iets of heb je tips voor ons? Laat het ons weten via hoelekkergajij@ggdhaaglanden.nl

Informatie voor jongeren

Hoe lekker ga jij?

Trots zijn op je zelf – Zelfbeeld – Zelfvertrouwen

Als je over jezelf nadenkt, kun je twijfelen over wat je leuk vindt, goed kan en waar je trots op bent. Dit kan gebeuren omdat je jezelf misschien vergelijkt met anderen. Het is mooi dat het verwoorden van wat jij goed kan, en wat leuk is aan jou zelfvertrouwen geeft. Praat met iemand die je vertrouwt en ontdek waar jij goed in bent, of wat hij/zij leuk aan jou vindt.

Voor meer info:
www.jouwggd.nl info site over zelfvertrouwen

www.123test.nl test jezelf site

Prestatie druk – overweldigd kunnen voelen – meningen- prikkels van buiten af.

Je bent jong en de hele wereld ligt voor je open. Alles kan en van iedereen om je heen heeft verwachtingen van je. Van school, van ouders, social media, sport en natuurlijk je vrienden. Om gek van te worden. Plannen als je jong bent is lastig. Vraag hulp als het nodig is aan je ouders, op school of in het buurthuis. Bedenk ook, niet alles kan tegelijk hoe graag je het wilt.

Voor meer info:
www.schoolformaat.nl chatten met een hulpverlener over waar je mee zit

www.snelbeterinjevel.nl biedt 3 online trainingen aan om te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten.

What’s app 0615888955 (JIP Haaglanden)

Angst

De één ervaart angst als er een hond aan op hem afkomt, de ander wordt blij als hij een hond ziet. Wat je ziet/ervaart heeft te maken met wat je voelt en is voor iedereen verschillend. Dit kan best verwarrend zijn. Vertel anderen wat je voelt als je verschillend kijkt naar dezelfde situatie. Zo kun je elkaar ondersteunen en begrijpen.

Voor meer info:
What’s app 06 22579676 (YOUZ Preventie)

www.gripopjedip.nl chat met jongeren over gevoel

Wat voel ik en wie ben ik?

Soms ben je er niet nog helemaal uit op wie je bent of op wie je valt. Je kunt je dan erg ongelukkig voelen. Probeer met iemand die je vertrouwt in gesprek te gaan over wat je voelt en wat er volgens jou niet klopt aan je gender en lijf.

Wil je meer info:
https://iedereenisanders.nl

Geheimen Vertrouwen

Geheimen met elkaar delen is prima. Sommige geheimen kun je beter delen met iemand, die je vertrouwt en je kan helpen. Als je geheimen van anderen te zwaar vindt zoek dan hulp bij een volwassene, die je vertrouwt.

Meer info:
www.kindertelefoon.nl voor jongeren tot 18 jaar

www.jiphaaglanden.nl informatie over sombere gevoelens

Lamlendig – Passiviteit – Vervelen – Energieloos

Ontwikkelen kost veel energie. Hierdoor voel je je soms lamlendig en ben je niet vooruit te branden. Je ouders zitten dan ook vaker in je nek en de sfeer in huis wordt er niet beter op. Het kan helpen om een lijstje met activiteiten te maken wat je kunt doen op deze momenten. Soms is een dagagenda een goed alternatief. En ben je echt moe, verstop je in je eigen kamer of duik ’s avonds wat vroeger in je bed.

Meer info:
www.schoolformaat.nl chatten met een hulpverlener over waar je mee zit

www.pratenonline.nl een website voor jongeren tussen de 12-24 jaar, die zich down of gespannen voelen.

What’s happening? Hormones!!

In je hersenen verandert veel in je tienerjaren. Er worden veel verbindingen gemaakt en de hormoontoevoer maakt dat je jezelf niet herkent in je uitingen, gevoelens en gedrag. Best wel lastig, ook voor je ouders, broers/zussen, vrienden. Probeer met iedereen in gesprek te blijven en lukt dit niet zoek dan hulp bij een vertrouwd persoon.

Meer info:
https://kijkinjebrein.nl info site

www.kindertelefoon.nl voor jongeren tot 18 jaar

Download de poster

Download link
Geestelijke gezondheid