Achtergrondafbeelding
Op reis

Reizen en corona

Ga je binnenkort op reis? Check voordat je gaat de website van de Rijksoverheid. Hier zie je welk reisadvies jouw bestemming heeft en wat de actuele situatie is. Houd er rekening mee dat er altijd risico’s zijn en dat de situatie snel kan veranderen.

Bij een opleving van het virus kunnen landen strenge maatregelen nemen. Blijf alert en zorg dat je goed geïnformeerd bent en blijft. Plan je bezoek aan de reizigers afdeling bij voorkeur langer dan 14 dagen voor of langer dan 14 dagen na het ontvangen van een Covid19 vaccinatie. Indien dit niet mogelijk is in verband je reis, maak dan wel een afspraak. Je bespreekt samen met de arts welke vaccinaties voor jouw reis noodzakelijk zijn.

Milde klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Heb je milde klachten zoals een verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je gratis testen bij de GGD op het coronavirus. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Ga niet op reis als je klachten hebt of onderdeel bent van een bron- en contactonderzoek.

Reis naar oranje of rood gebied? Bij terugkeer in quarantaine.

Een aantal landen hebben een oranje of rood reisadvies. Reizen naar die landen wordt afgeraden. Dit heeft te maken met de gezondheidssituatie ter plekke. Ga je toch? Dan word je dringend geadviseerd om bij terugkomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Check de website Nederland Wereldwijd om te zien om welke landen het gaat. Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in een land.

Let op: deze informatie wordt voortdurend bijgewerkt op basis van de actualiteit. Het kan zijn dat tijdens uw verblijf het reisadvies verandert van geel naar oranje. Ook in dat geval moet je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine.

Non-COVID-19-verklaring voor je reis

Een non-COVID-19-verklaring (of COVID-vrij-verklaring) is een bewijs dat je op een bepaalde datum getest bent en dat de uitslag negatief was. Sommige landen eisen zo’n verklaring. Deze mag dan vaak niet ouder zijn dan een aantal dagen.

De GGD geeft geen non-COVID-19-verklaring af. Je kunt hiervoor wel terecht bij andere aanbieders zoals KLM Health Services. Neem contact op met je reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij als je hierover vragen hebt.

Reisvaccinaties en gezondheidsadvies

Je kunt wel bij de GGD terecht voor vaccinaties en reizigersadvies. Hiervoor kun je telefonisch een afspraak maken.

Op reis

Kosten en vergoeding reisvaccinaties

Reisvaccinaties kosten geld. Je betaalt bij een bezoek aan het spreekuur van de Reizigerszorg altijd per persoon voor het consult en de reisvaccinaties die je tijdens je bezoek krijgt toegediend.
Kosten en vergoeding reisvaccinaties
Lees meer over Kosten en vergoeding reisvaccinaties

Vraag en antwoord reizigersvaccinatie

Hier vind je vragen en antwoorden over reizigersvaccinatie.
Vraag en antwoord reizigersvaccinatie
Lees meer over Vraag en antwoord reizigersvaccinatie

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Gebruik deze pagina om het juiste advies per land te krijgen.
Welke vaccinaties heb ik nodig
Lees meer over Welke vaccinaties heb ik nodig