background image
Bewuste keuze over kinderwens en zwangerschap

Nu Niet Zwanger

Wat doet Nu Niet Zwanger (NNZ)?

Nu Niet Zwanger (NNZ) biedt hulpverleners concrete middelen om hun cliënten (vrouw én man) in een open en eerlijk gesprek te laten nadenken over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.

Inzet is een gesprek dat past bij de cliënt, bij de hulpverlener en bij de relatie die ze samen hebben. Dat gesprek heeft als doel om inzicht te krijgen in de ideeën en de wensen van de cliënt.

En als de cliënt aangeeft nu liever geen kind te willen, dan kunt u samen kijken naar passende mogelijkheden voor anticonceptie.

NNZ in Haaglanden

Nu Niet Zwanger Haaglanden is momenteel beschikbaar in gemeente Den Haag, Zoetermeer, Westland, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Bent u werkzaam bij een andere gemeente in Haaglanden en wilt u informatie over het programma? Neem dan contact op met het Nu Niet Zwanger-team van GGD Haaglanden via nunietzwanger@ggdhaaglanden.nl.

Nu Niet Zwanger is onderdeel van Kansrijke Start

NNZ valt onder het bredere programma Kansrijke Start waarin de eerste 1.000 dagen van een kind centraal staan. NNZ is één van de interventies die vallen onder actielijn 1 van Kansrijke Start vóór de zwangerschap.