Eiwitvaccin voor 12 jaar en ouder

Nieuw coronavaccin Novavax

Laatste update: 6 juli 2022

Leestijd: < 1 minuten

Vanaf maandag 14 maart is het nieuwe Novavax-vaccin beschikbaar. Dit is een alternatief voor mensen die twijfelen over een inenting met één van de andere vaccins. Novavax is eind december goedgekeurd door de EMA en sinds kort beschikbaar in Nederland. De werkzaamheid is vergelijkbaar met de vaccins waarmee de GGD’en al eerder hebben geprikt, bijvoorbeeld BioNTech/Pfizer, Moderna en Janssen.

Voorlopig nog geen booster met Novavax

Het Novavax-vaccin bestaat uit een basisserie van 2 vaccinaties. Na de eerste moet je 3 weken wachten voordat je de tweede krijgt. Dit vaccin is nu alleen nog beschikbaar als basisserie en dus niet als boostervaccin.

Afspraak maken verplicht

Het nieuwe vaccin is geschikt als je 12 jaar of ouder bent en niet eerder een coronavaccinatie hebt gehad. Voor het maken van een afspraak bel je met het speciale telefoonnummer 0800 0174. Je kunt hier geen medische vragen stellen. Bespreek deze vragen van tevoren met een onafhankelijke zorgverlener.

Je kunt voor een vaccinatie met Novavax in de regio Haaglanden op afspraak terecht bij onze vaccinatielocatie in het voormalig Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag.

Meer informatie over Novavax

Wil je meer informatie over dit nieuwe vaccin? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.