Minister Ernst Kuipers krijgt herhaalprik in Den Haag

Laatste update: 18 oktober 2022

Leestijd: 2 minuten

Het is druk op de vaccinatielocatie. Het team van de GGD is goed op elkaar ingespeeld. Vaccineerders, artsen, hosts, admin’s, bewakers en verkeersbegeleiders zorgen ervoor dat iedereen met een afspraak prettig en snel door het vaccinatieproces geleid wordt.

Vandaag is er bijzonder bezoek. Minister Ernst Kuipers van VWS is aan de beurt en komt voor zijn herhaalprik langs op de vaccinatielocatie van GGD Haaglanden in Den Haag.

Vorige week kondigde de minister aan dat vanaf maandag 17 oktober  iedereen uit de leeftijdscategorie 40 tot 60 jaar die dat wil, zich stapsgewijs bij de GGD kan melden om een afspraak te maken voor een herhaalprik. Deze groep ontvangt geen brief maar wordt opgeroepen via de website en sociale media van de GGD. Iedereen geboren in 1967 of eerder is vandaag aan de beurt om een afspraak maken. Dit kan via planjeprik.nl of het landelijke telefoonnummer 0800 7070.

Meer besmettingen

Minister Kuipers wordt ontvangen door Annette de Boer, de directeur publieke gezondheid van GGD Haaglanden. Beiden benadrukken dat het juist nu belangrijk is dat iedereen zich aan de basismaatregelen houdt. De besmettingen nemen toe en het waarschuwingsniveau is naar 2. Schud geen handen, hoest of nies in de elleboog, test bij klachten, regelmatig handen wassen en een herhaalprik halen.

100.000ste prik

Op de vaccinatielocatie in Den Haag is 19 september gestart met het zetten van de herhaalprik. De locatie in Den Haag is 1 van de 4 plekken in Haaglanden waar een prik gehaald kan worden. In de regio is afgelopen weekend de 100.000ste herhaalprik gezet. De vaccinatieteams staan 7 dagen per week klaar om iedereen die een afspraak heeft een prik te geven. Zo ook de minister die na 30 minuten weer buiten staat op weg naar zijn volgende afspraak.