background image

Wat als ik niet tot risicogroepen behoor?

Behoort u niet tot de doelgroep? Maak dan een afspraak bij uw eigen huisarts. U kunt ook contact opnemen met ZIZ. Dat is snelle en goedkope soa-zorg.

Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden (CSG) en zorgverzekeraar CZ werken samen met ZIZ. Het CSG verwijst cliënten die niet bij het CSG terecht kunnen door naar ZIZ.

Meer weten? Kijk op www.ziz.nl.

Hoe maak een afspraak bij het Centrum Seksuele Gezondheid Haaglanden?

Voor een consult bij het Centrum Seksuele Gezondheid Haaglanden moet u een afspraak maken. Dit kan online.

Tijdens de aanvraag beantwoordt u een aantal persoonlijke vragen. Op basis daarvan wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een consult bij het Centrum Seksuele Gezondheid.

U kunt eventueel ook telefonisch een afspraak maken bij het Centrum Seksuele Gezondheid. Belt u vooral zelf, want ook tijdens dit gesprek stellen onze doktersassistenten u een aantal persoonlijke vragen. Zij bepalen of u langs kunt komen voor een soa-test.

 

 • Voor jongeren t/m 24 jaar: soa-test bij JIP

  Jongeren t/m 24 jaar kunnen ook terecht bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) Den Haag, Delft of Zoetermeer”]

  JIP Delft
  Maandag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur; woensdag van 13.00 – 17.00 uur
  Sense spreekuur en soa-testen: Woensdag van 14.00 tot 16.30 uur

  JIP Den Haag 
  Maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
  Sense spreekuur en soa-testen: Donderdag van 13.30 tot 16.30 uur

  JIP Zoetermeer 
  Maandag t/m donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (vrijdag gesloten)
  Sense spreekuur en soa-testen: Maandag van 13.30 tot 16.30 uur 

 • ZIZ: snelle en goedkope soa-zorg

  Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden (CSG) en zorgverzekeraar CZ werken samen met ZIZ, een aanbieder van goedkope en snelle soa-zorg. Het CSG verwijst cliënten naar ZIZ, die niet bij het CSG terecht kunnen, maar die wel heel graag een soa-test willen.

  Meer weten? Kijk op www.ziz.nl.

 

 

 

Kans op een soa maar geen klachten?

Dan raden wij u aan om pas 14 dagen na onveilig seksueel contact een soa-test te doen. Als u eerder test bestaat de kans dat de infectie nog niet aantoonbaar is. Een hiv-, syfilis- of hepatitis B-test is zelfs pas 3 maanden na het onveilige contact 100% betrouwbaar. Daarom bespreken we tijdens het consult of het verstandig is om het bloedonderzoek na deze periode nog eens te herhalen.

Meer informatie vindt u op de website van het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) Haaglanden.

Website Centrum Seksuele Gezondheid Haaglanden

Grote kans op een hiv-infectie?

Heeft u onveilige seks gehad met iemand die (misschien) hiv-geïnfecteerd is? Of heeft u op een andere manier direct risico opgelopen? Maak dan zo spoedig mogelijk een afspraak bij uw huisarts of het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) GGD Haaglanden. Buiten kantoortijden kunt u zich melden bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis in de buurt.

U kunt dan in aanmerking komen voor een PEP-behandeling. PEP staat voor Post Expositie Profylaxe. Het is een kuur met hiv-remmers om te voorkomen dat u met hiv-geïnfecteerd raakt. U moet dan wel zo snel mogelijk – binnen 72 uur – met de kuur beginnen.

Lees meer over een PrEP-behandeling en hiv.

Meer informatie over seksuele gezondheid