Achtergrondafbeelding
Interne refereerbijeenkomsten

Haagsche Praat voorjaar 2024

Welkom bij Haagsche Praat

De Haagsche Praat is de interne refereerbijeenkomst van professionals binnen GGD Haaglanden voor professionals van GGD Haaglanden.

Tijdens deze refereerbijeenkomsten komen actuele thema’s, die gerelateerd zijn aan het brede spectrum van de Public Health, aan de orde. Het doel van de bijeenkomst is het aanbieden van een interessante deskundigheidsbevordering waarbij nieuwe inzichten verworven worden.

Algemene informatie

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle medewerkers van GGD Haaglanden. Op basis van het onderwerp kan ook een beperkt aantal externe professionals deelnemen. De Haagsche Praat is geaccrediteerd voor het Accreditatie Bureau Sociale Geneeskunde (AbSG), het Kwaliteitsregister V&V en het Register voor Verpleegkundig Specialisten. Neem voor meer informatie contact op met de programmacommissie.

Meer algemene informatie Haagse Praat


Aanmelden

Je kunt je weer digitaal inschrijven voor de bijeenkomsten van het nieuwe seizoen.

Meld je aan!

Bijeenkomsten voorjaar 2024

 

Forensische geneeskunde in de spotlights (6 februari)

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een internationaal kennis- en expertisecentrum voor forensisch onderzoek. Tijdens de bijeenkomst leer je meer over de rol, taken, en technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen bij het NFI.

Meer informatie over de bijeenkomst Forensische Geneeskunde


Meldpunt Zorgwekkend Gedrag (18 april)

De Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGz) richt zich op sociaal kwetsbare mensen. Binnen de OGGz neemt de GGD een onafhankelijke positie in binnen de keten. GGD Haaglanden biedt aan de gemeenten in Haaglanden de dienstverlening aan van het Meldpunt Bezorgd.

Meer informatie over de bijeenkomst Meldpunt Zorgwekkend Gedrag


Omgevingswet in de praktijk (28 mei)

De leefomgeving waarin we wonen, werken en leven heeft invloed op onze gezondheid. Per 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de betekenis van integraal advies op het gebied van gezondheid en op de dilemma’s die hierbij kunnen spelen.

Meer informatie over de bijeenkomst Omgevingswet


Vaccinatienieuws vanuit JGZ (27 juni)

In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij de veranderingen in het vaccinatieschema in Nederland. Welke vaccinaties zijn nieuw en zijn er aanpassingen in leeftijden of intervallen? Ook zal er aandacht zijn voor de gevolgen van een dalende vaccinatiegraad en hoe hier in Den Haag mee omgegaan wordt.

Meer informatie over de bijeenkomst Vaccinatienieuws JGZ


Archief Haagsche Praat

Archief najaar 2023

Lees meer over de Haagsche Praat najaar 2023
Lees meer over Lees meer over de Haagsche Praat najaar 2023

Archief voorjaar 2023

Lees meer over de Haagsche Praat voorjaar 2023
Lees meer over Lees meer over de Haagsche Praat voorjaar 2023

Archief najaar 2022

Lees meer over de Haagsche Praat najaar 2022
Lees meer over Lees meer over de Haagsche Praat najaar 2022