project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Werkbezoek XL-coronatestlocatie in Rijswijk

Burgemeester Verkerk van Rijswijk bracht samen met directeur GGD Haaglanden Annette de Boer op maandagochtend 16 november een bezoekje aan de afgelopen woensdag geopende XL-coronatestlocatie in Rijswijk. Mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) kunnen zich hier gratis laten (snel-) testen op het coronavirus.

GGD Haaglanden heeft haar testcapaciteit de afgelopen tijd flink opgeschaald. Hierdoor kunnen mensen die ’s ochtends een afspraak maken voor een coronatest, dezelfde dag terecht bij een testlocatie in regio Haaglanden.


testlocatie worden mensen vanuit hun auto getest. Eventuele voetgangers en fietsers kunnen lopend door de teststraat. De testlocatie heeft ruimte voor ten minste 12 teststraten en er kunnen 2500 tot 3000 tests per dag uitgevoerd worden.


Tien testlocaties

Regio Haaglanden heeft in totaal tien testlocaties: in Den Haag centrum, bij HMC locatie Bronovo in Den Haag, bij Den Haag Mariahove/Leidschendam-Voorburg, in Den Haag stadsdeel Laak, in Den Haag stadsdeel Escamp, in Naaldwijk, in Nootdorp, in Delft, in Zoetermeer en in Rijswijk. Zo zorgen we dat het testen laagdrempelig is voor iedereen in de regio met gezondheidsklachten.


Meer informatie

Zie voor meer informatie over alle testlocaties in regio Haaglanden www.ggdhaaglanden.nl/coronatest.


Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Dit kan op 2 manieren: