project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

[empty]

SOA

Heeft u onveilige seks gehad en bent u bang dat u daardoor een soa hebt opgelopen?


Soa-test

Als u tot 1 van de risicogroepen behoort, kunt u bij het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) Haaglanden in aanmerking komen voor een gratis en anonieme soa-test. Ook de behandeling van de meeste soa’s is gratis.

Medewerkers van het CSG bepalen uiteindelijk of u in aanmerking komt voor een (gehele) soa-test. Behoort u niet tot de doelgroep? Maak dan een afspraak bij uw huisarts.

Wilt u anoniem blijven, geef dit dan aan bij het CSG.

Op www.seksuelegezondheidhaaglanden.nl vindt u meer informatie.


Afspraak maken

Voor een consult bij het Centrum Seksuele Gezondheid Haaglanden moet u een afspraak maken. Dit kan online. Tijdens de aanvraag beantwoordt u een aantal persoonlijke vragen. Op basis daarvan wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een consult bij het Centrum Seksuele Gezondheid.

U kunt eventueel ook telefonisch een afspraak maken bij het Centrum Seksuele Gezondheid. Belt u vooral zelf, want ook tijdens dit gesprek stellen onze doktersassistenten u een aantal persoonlijke vragen. Zij bepalen of u langs kunt komen voor een soa-test.Voor jongeren t/m 24 jaar: soa-test bij JIP

Jongeren t/m 24 jaar kunnen ook terecht bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) in Den Haag of Zoetermeer:


  • JIP Den HaagMaandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
    Sense spreekuur en soa-testen: Donderdag van 13.30 tot 16.30 uur
  • JIP ZoetermeerMaandag t/m donderdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (vrijdag gesloten)
    Sense spreekuur en soa-testen: Maandag van 13.30 tot 16.30 uur

Wanneer testen?

Heeft u geen klachten? Dan raden wij u aan om pas 14 dagen na onveilig seksueel contact een soa-onderzoek te doen. Als u eerder test, bestaat de kans dat de infectie nog niet aantoonbaar is. Een hiv-, syfilis- of hepatitis B-test is zelfs pas 3 maanden na het onveilige contact 100% betrouwbaar. Daarom bespreken we tijdens het consult of het verstandig is om het bloedonderzoek na deze periode nog eens te herhalen.

Meer informatie vindt u op de website van het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) GGD Haaglanden.

Grote kans op hiv-infectie?

Heeft u onveilige seks gehad met iemand die (misschien) hiv-geïnfecteerd is? Of heeft u op een andere manier direct risico opgelopen? Maak dan zo spoedig mogelijk een afspraak bij uw huisarts of het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) GGD Haaglanden.

U kunt dan in aanmerking komen voor een PEP-behandeling. PEP staat voor Post Expositie Profylaxe. Het is een kuur met hiv-remmers om te voorkomen dat u met hiv-geïnfecteerd raakt. U moet dan wel zo snel mogelijk - binnen 72 uur - met de kuur beginnen.

Lees meer over het testen op hiv.

Online soa-test

Heb jij onveilige seks gehad? Of heb je klachten? Heb je een nieuwe relatie en wil je stoppen met condooms? Doe de online soa-test en laat je adviseren.

Doe de online test.

Meer informatie over (het testen op) soa en hiv