background image
Evaluatie

Dak- en thuislozenopvang Sportlaan

Laatste update: 4 juli 2023

Leestijd: < 1 minuten

De afdeling Epidemiologie van GGD Haaglanden heeft onderzoek gedaan naar de dak- en thuislozenopvang Sportlaan. Dit was een tijdelijke opvanglocatie en het onderzoek gebeurde in opdracht van de gemeente Den Haag.

Achtergrond

In december 2018 opende de Kessler Stichting de tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen aan de Sportlaan. Dit pand is tot november 2020 een opvanglocatie gebleven. Deze locatie was nodig omdat de nachtopvang aan de  Zilverstraat ging sluiten.

De gemeente Den Haag wil de opvang en begeleiding van daklozen in de stad verbeteren en daarom werkt ze aan meer plekken van hogere kwaliteit. De gemeente realiseert de komende jaren nieuwe, kleinschalige woonvoorzieningen met 24-uurstoegang, die verspreid liggen over de stad.

De tijdelijke locatie aan de Sportlaan (nu Schenkweg) was er daar 1 van. Dit betekende een duidelijke verbetering: kleiner en 24-uurstoegang. Ter vergelijking: de gesloten voorziening aan de Zilverstraat had een grote slaapzaal met stapelbedden.

Onderzoek dak- en thuislozenopvang Sportlaan

Dit onderzoek had 2 doelen:

  • inzicht krijgen in de ervaringen van cliënten en professionals en ook in de kenmerken van de uitstroom van deze cliënten;
  • inzicht krijgen in de communicatie met de buurt voor de opening van de opvanglocatie en ook daarna.

Het onderzoek biedt handvatten voor de opzet van nieuwe opvangvoorzieningen in de toekomst. De resultaten van dit onderzoek zijn verwerkt in 2 rapportages: een uitgebreide rapportage en een samenvatting.

Evaluatie dak-en thuislozenopvang Sportlaan

PDF Document|490 KB
Download Download bestand: Evaluatie dak-en thuislozenopvang Sportlaan.PDF Document

Samenvatting – Evaluatie dak-en thuislozenopvang Sportlaan

PDF Document|102 KB
Download Download bestand: Samenvatting – Evaluatie dak-en thuislozenopvang Sportlaan.PDF Document