Wat is jouw #pandemening?

Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

Laatste update: 17 mei 2022

Leestijd: 2 minuten

Het coronavirus beheerste de afgelopen 2 jaar ons leven. Ook voor de jongvolwassenen (16-25 jaar) heeft deze periode veel gevolgen. In opdracht van het ministerie VWS brengen de GGD’en daarom de invloed van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart. Dit doen zij door middel van de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022. Dit is een landelijk onderzoek, dat loopt van 21 april tot en met 8 juli 2022.

Meedoen aan het onderzoek?

Alle 16- tot en met 25-jarigen in Nederland kunnen deelnemen aan de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen. De vragenlijst invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Door deel te nemen maak je kans op één van de mooie prijzen, zoals een hotelovernachting, een Apple iPad of een Coolblue cadeaubon.

Doe mee en geef jouw #pandemening
 • Informatie over het onderzoek

  De Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar. Van 21 april tot en met 8 juli 2022 hebben jongvolwassenen door heel Nederland de kans om de online vragenlijst in te vullen.

  In de vragenlijst geven jongvolwassenen antwoorden op vragen over gezondheid, leefstijl, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, eenzaamheid, maar ook de invloed van de coronacrisis op hun welzijn.

  De GGD’en voeren het onderzoek uit in opdracht van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens het onderzoek werken we samen met GGD GHOR, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Nivel en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

 • Deelname aan het onderzoek

  Het is belangrijk dat voldoende jongvolwassenen de vragenlijst invullen. Door het invullen van de vragenlijst helpen ze zichzelf en leeftijdsgenoten in de regio. De informatie is namelijk voor gemeenten belangrijk voor het maken van beleid en het ondernemen van actie voor hun jongvolwassen inwoners.

  Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd.

  Heb je vragen over jouw privacy in dit onderzoek? Lees dan onze Privacyverklaring.

 • Resultaten van het onderzoek

  De resultaten van dit vragenlijstonderzoek zijn begin 2023 beschikbaar en geven een overzicht van de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren en de impact van corona. Omdat alle GGD’en meedoen, ontstaan resultaten op landelijk, regionaal en gemeenteniveau. Dit maakt het mogelijk om resultaten te vergelijken. Mede op basis van deze resultaten ontwikkelen de Rijksoverheid en de gemeenten landelijk en lokaal gezondheidsbeleid. Zo geeft de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 een boost aan de gezondheid en het welzijn van jongvolwassenen.

 

Heb je vragen over het onderzoek?

Heb je vragen over dit onderzoek of wil je meer informatie? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via gezondheidsmonitor@ggdhaaglanden.nl.

Benieuwd naar de #pandemening van jongvolwassenen? Bekijk dan deze video: