project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Gezond gewicht

In de regio Haaglanden heeft een groot aantal kinderen last van overgewicht of obesitas. Overgewicht heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid op de korte en langere termijn. GGD Haaglanden pakt overgewicht in Den Haag actief aan met de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG). In de andere gemeenten in de regio adviseert GGD Haaglanden over het voorkomen, tijdig signaleren en terugdringen van overgewicht. Het bevorderen van een gezonde levensstijl staat hierbij centraal.


Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG)

Steeds meer mensen zijn zwaarder dan gezond voor hen is, ook kinderen. Een ongezonde leefstijl is bij meer dan 95% van de mensen met overgewicht de oorzaak. De gemeente Den Haag is in 2006 begonnen met het de 'Haagse Aanpak Gezond Gewicht' om meer kinderen op een gezond gewicht te krijgen.
> Meer over de Haagse Aanpak Gezond Gewicht


Projecten

Binnen de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) werken wij samen met private en publieke partijen, zoals Albert Heijn, Dunea en Nutricia. Om de gezamenlijke doelen te bereiken hebben we een aantal projecten ontwikkeld in de gemeente Den Haag.
> Meer over projecten


Doorverwijzen van kinderen met overgewicht

Heeft u op spreekuur of binnen uw organisatie te maken met een kind met overgewicht? Bekijk of hij of zij in aanmerking komt voor doorverwijzing naar de kinderarts. Ook kunt u een kind doorverwijzen naar een extra consult bij jeugdgezondheidszorg.
> Meer over het doorverwijzen van kinderen met overgewicht


Informatie voor ouders

Heeft uw kind overgewicht of ondergewicht? Kinderen kunnen individuele begeleiding krijgen of deelnemen aan begeleidingsgroepen.
> Meer informatie voor ouders


Publicaties

Een overzicht van publicaties en onderzoeken over voeding, bewegen en lichaamsgewicht in de regio Haaglanden.
> Meer over publicaties gezond gewicht