project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Gezonde school thema afbeelding

Gezonde school

Uw leerlingen gezond, gelukkig en veilig op laten groeien? Dat is ons doel. Wij kunnen uw school hierbij helpen.Veel scholen in de regio Haaglanden besteden aandacht aan gezondheid op school. Denk hierbij aan onderwerpen als voeding, sport, een groen schoolplein en een prettig en veilig klimaat op school.

Wilt u uw tijd en aandacht hiervoor zo effectief mogelijk besteden? Ons team Gezonde School ondersteunt u hier graag bij!

Gezondheid op uw school

Werken aan gezondheid op school loont. Maar hoe maakt u de juiste keuzes uit het grote aanbod van programma's en lespakketten?
Meer over gezondheid op uw school


Thema's

Ons team Gezonde School kan u helpen bij het kiezen welke gezondheidsthema’s het beste bij uw school passen of prioriteit hebben.
> Meer over thema's


Advies op maat of inspiratie nodig?

Wilt u meer informatie over hoe uw school een Gezonde School kan worden of wilt u advies? Ons Team Gezonde School ondersteunt u hier graag bij.
Meer over advies en inspiratie


Vignet Gezonde School

Bent u trots op de activiteiten van uw school en wilt u dat uitdragen? Vraag dan het vignet Gezonde School aan.
Meer over het Vignet Gezonde School


Nieuws

Lentiz Flora College behaalt Gouden Schoolkantine Schaal

Het Floracollege draagt veel zorg voor het welbevinden van de leerlingen. Gezonde voeding hoort daarbij. Dit draagt bij aan een gezond lichaam, maar ook aan een gezonde geest.


Bewust kiezen voor gezond

Kinderen die goed in hun vel zitten, presteren beter. De school heeft zich daarom ingezet voor het aanbieden van gezond eten en drinken. Niet alle producten in de kantine vallen in de categorie ‘gezond’. De insteek van het Voedingscentrum is: er moet keuze zijn voor de leerlingen, maar stimuleer gezond eten en drinken wel. Dit kan door bijvoorbeeld een hoog percentage gezonde(re) producten aan te bieden en de gezonde producten op ooghoogte of vooraan te presenteren.

Gezonde School

De school heeft op basis hiervan als eerste school in Westland de Gouden Schaal verdiend en daarmee een Gezonde Schoolkantine behaald. Komend schooljaar staat verder in het teken van het bevorderen van gezond gedrag op school. GGD Haaglanden ondersteunt hen hierbij. Zo werkt het college steeds meer toe naar een Gezonde School in alle facetten!


Meer informatie

Meer weten over Gezonde School en wat ons team Gezonde School voor u kan betekenen? Kijk op www.ggdhaaglanden.nl/gezondeschool.


Gouden kantineschaal 2019