Persbericht

GGD Haaglanden gaat Haagse wijken weer in met prikbus

Laatste update: 22 maart 2022

Leestijd: 2 minuten

Helaas is corona nog niet weg. De besmettingscijfers zijn hoog. Het blijft belangrijk om elkaar te beschermen tegen het coronavirus. Nog steeds worden mensen ziek van corona en sommige hiervan zo ernstig dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Daarom gaat de GGD door met prikken in wijken waar de vaccinatiegraad achterblijft.

De laatste maanden heeft GGD Haaglanden gevaccineerd in buurthuizen, stadsdeelkantoren, moskeeën en kerken in de stad. Vanaf deze week gaan de medewerkers van de GGD de Haagse wijken in met de prikbus. In de prikbus is altijd een arts aanwezig voor vragen of het bespreken van twijfels over de coronaprik.

Annette de Boer, directeur Publieke Gezondheid GGD Haaglanden: ‘De prikbus is zichtbaar op straat en je kunt er makkelijk binnenlopen. Het is belangrijk dicht bij de mensen op vertrouwde plekken aanwezig te zijn. In de winter is het te koud om met de bus op pad te gaan. Nu het weer beter wordt gaan we volop de wijk in. Iedereen die dit wil kan binnen komen voor informatie over de prik of een vaccinatie. De prikbus biedt mensen de gelegenheid dichtbij huis een prik te halen. Zonder afspraak kan iedereen een gratis coronaprik krijgen in de bus’.

Welke prik?

In de prikbus wordt de eerste, tweede en boosterprik gegeven. Voor de Novavax-prik, de herhaalprik en de boosterprik voor jongeren van 12 t/m 17 jaar moet een afspraak gemaakt worden. Deze prikken worden niet gegeven in de prikbus maar op de vaste locaties en ALLEEN op afspraak.

Locaties en tijden van de prikbus in Den Haag

  • Elke woensdag, Paul Krugerplein 12.00 – 17.00 uur
  • Elke donderdag Apeldoornselaan/Dierenselaan 12.00 – 17.00 uur
  • Elke vrijdag Winkelcentrum Leyweg 12.00 – 18.00 uur
  • Elke zaterdag Grote Marktstraat 12.00 – 18.00 uur

Vragen

Voor vragen over corona, bijvoorbeeld hoe is het vaccin gemaakt, hoe het precies werkt in je lichaam, zwangerschap en de prik, wat de mogelijke bijwerkingen zijn, kun je ook bellen naar: 0800 770 7707. Hier nemen zorgprofessionals de tijd om alles uit te leggen.