project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Gezondheid en leefstijl volwassenen en ouderen

Uitkomsten van de Gezondheidsenquête 2016

In het najaar van 2016 hebben we een Gezondheidsenquête uitgevoerd onder ruim 19.000  volwassenen van 19 jaar en ouder in de regio Haaglanden. Deze enquête ging over hun gezondheid en leefstijl. Voor een aantal thema’s zijn rapporten verschenen met de uitkomsten.

 

De gegevens uit de Gezondheidsenquête 2016 vormen een update van de cijfers van de Gezondheidsenquête uit 2012. Enkele resultaten zijn beschreven in thematische rapportages. Daarnaast zijn de gegevens ook te vinden in de Gezondheidsmonitor.


Thematische rapportages

De resultaten van dit onderzoek worden beschreven in een aantal thematische rapportages. Deze geven inzicht in de gezondheid en leefstijl van de volwassenen en ouderen in Haaglanden. In de rapportages zijn voor verschillende onderwerpen gemeentelijke cijfers opgenomen. Gemeenten kunnen hun beleid zo optimaal laten aansluiten bij de gezondheid van de inwoners.

Rapportage 'Armoede en Gezondheid' (PDF, 822 kB)

Rapportage 'Lichamelijke en psychosociale gezondheid’ (PDF, 571 kB)

Rapportage 'Leefomgeving en Gezondheid' (PDF, 709 kB)

Rapportage ‘Ouderen en gezondheid’ (PDF, 1 MB)

Rapportage Participatie en Gezondheid (PDF, 648 kB)

Rapportage Methode en Respons (PDF, 765 kB)


Gezondheid en welzijn van 19-plussers in Zoetermeer

Op verzoek van de gemeente Zoetermeer is in 3 wijken/buurten de steekproef voor de Gezondheidsenquête opgehoogd (Palenstein, Meerzicht, Buytenwegh). De resultaten hiervan zijn te vinden in onderstaande rapportage.

Gezondheid en welzijn van 19-plussers in Zoetermeer (PDF, 1 MB)