Magazine vitaal ouder worden

Laatste update: 23 december 2021

Leestijd: 2 minuten

Kinderen en jongeren willen vaak graag ouder zijn dan hun daadwerkelijke leeftijd. Vanaf middelbare leeftijd voelen mensen zich jonger dan ze zijn en denken we zeker niet in labels als ‘oud’ of ‘bejaard’. Mensen willen wel oud worden, maar niet oud zijn. Hoe doen we dat, want in de laatste 150 jaar is onze gemiddelde levensverwachting wel meer dan verdubbeld.

Met het magazine Vitaal Ouder Worden willen we ouderen helpen om fit te blijven en van het leven te blijven genieten. Het magazine verschijnt 2 keer per jaar, een zomer- en wintereditie.

Deze zomereditie is een bundel van prachtige verhalen en tips over en van ouderen die energie, zingeving, contacten en plezier halen uit schrijven, dansen, bewegen en mentaal vitaal blijven.

 

Vitaal Ouder Worden – Zomernummer 2021

 

Het zomernummer 2021 van het magazine bevat onder andere de volgende onderwerpen:

  • Coronavaccinaties, een kijkje achter de schermen
  • Vitaal door voeding
  • Vier tips voor een gezonde mond
  • Frisse waterrecepten
  • Column van de huisarts – het wat-als-gesprek
  • Leven en bewegen ondanks parkinson
  • Gezond eten hoeft niet duur te zijn
  • Ouderenmishandeling het komt in de beste families voor

Prijsvraag

In het magazine staat een woordzoeker met een prijsvraag. Nadat alle woorden zijn weggestreept blijven er nog een aantal letters achter. Deze letters vormen samen de oplossing. Je kunt de oplossing mailen naar vitaalouderworden@ggdhaaglanden.nl. Geef ook je gegevens door en wie weet, win je deze puzzel. De winnaars van de puzzel worden op deze website bekendgemaakt op 1 oktober 2021.

Meedenken of meer informatie?

Dit is het tweede nummer van Vitaal Ouder Worden. We zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt. Misschien heb je een leuk idee voor de volgende editie van Vitaal Ouder Worden, of wil je met ons delen hoe je zelf vitaal blijft? We horen het graag!

Neem contact met ons op via: vitaalouderworden@ggdhaaglanden.nl

Open blok met informatie over Afdeling Epidemiologie en Gezondheidsbevordering
Bezoekadres
Westeinde 128
2512 HE Den Haag

Postadres
GGD Haaglanden
Afdeling Epidemiologie
Postbus 16130
2500 DP Den Haag
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur