background image
Clusterteam

Informatie coronavirus voor scholen en kinderopvang

Laatste update: 26 september 2022

Leestijd: 3 minuten

Het Clusterteam informeert en adviseert scholen en kinderopvang (kinderdagverblijven, gastouderopvang en BSO) bij besmettingen van kinderen, leerlingen en/of medewerkers met het coronavirus. Het team brengt de besmettingen in kaart en adviseert scholen en kinderopvang om verdere verspreiding van het coronavirus op scholen en kinderopvang zoveel mogelijk te voorkomen.

Melden van een besmetting op school of KDV

Is er iemand besmet geraakt bij jou op school of op het KDV? Dan bepaal je zelf het (voorlopige) beleid aan de hand van de beslisbomen voor KDV, basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Melden

Meld een besmetting op jouw school/KDV

Zelftest

Bij een positieve zelftest is het niet meer nodig om een bevestigingstest te doen bij de GGD.

Vragen?

Kom je er niet uit met het bepalen van een voorlopig advies? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met het Clusterteam via (070) 752 67 30.

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.15 tot 16.00 uur.  Je kunt ook een mail sturen naar infoclusterteam@ggdhaaglanden.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Een besmetting op school of kinderopvang?

Bij vragen over coronabesmettingen op scholen en kinderdagverblijven is het Clusterteam van GGD Haaglanden beschikbaar voor overleg en advisering aan de betrokken ouders/verzorgers, leerlingen en medewerkers.

Sinds 26 januari 2022 gelden er geen quarantaineadviezen meer voor kinderen en leerlingen op kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen. Wel moeten kinderen met corona thuisblijven. Bij 1 of meerdere besmettingen in de klas kan een test- en thuisblijfadvies gelden voor de andere kinderen in de klas. Raadpleeg hiervoor de beslisbomen hierboven.

Ouders

Ook ouders/verzorgers kunnen voor overleg bij het Clusterteam van GGD Haaglanden terecht met hun vragen over scholen.

Met bovenstaande beslisboom bepaal je of je kind naar de school en/of kinderopvang mag komen. Ook kun je zien wanneer je kind zich moet laten testen.

Informatie coronavirus scholen en kinderopvang

Kinderen spelen een minder grote rol in de verspreiding van het coronavirus dan volwassenen. De besmettingen onder kinderen en de besmettelijkheid nemen wel toe naarmate ze ouder worden.

Om de kinderen, jongeren (en hun gezinsleden), docenten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk de juiste richtlijnen te volgen en goede hygiënemaatregelen te nemen. Op deze manier beperken we de verspreiding van het coronavirus. Sinds de uitbraak van het coronavirus leven er bij onderwijsinstellingen en kinderdagverblijven veel vragen hierover. Bij de GGD Haaglanden kunnen scholen en kinderopvang ook voor deze vragen terecht bij het Clusterteam.

Algemene informatie