background image
Houd het hoofd koel!

Hitte in Haaglanden

Leestijd: 2 minuten

Het is zomer. De dagen zijn warmer. Het is daarom goed om extra op uzelf en de mensen om u heen te letten. Graag delen we enkele tips om het hoofd koel te houden!

Zon

Bij mooi weer is het heel verleidelijk een lekker plekje in de zon te zoeken op het terras, het strand of in het park. Gebruik regelmatig zonnebrandcrème en zoek ook even de schaduw op. Zo voorkomt u oververhitting en verbranding van de huid.

Houd het huis koel

U kunt het huis koel houden door overdag de ramen, deuren en gordijnen te sluiten en de zonwering te gebruiken. Wanneer het ‘s avonds koeler wordt, zet dan juist de ramen tegen elkaar open.

Beperk sporten

Wanneer het erg warm is, kan sporten het best in de ochtend of aan het eind van de avond als het koeler is. Vermijd sporten in de hitte of pas activiteiten aan. Scholen en kinderdagverblijven passen hun activiteiten ook vaak aan en doen waterspelletjes.

Zwemmen

Wilt u graag zwemmen? Kijk dan eens op zwemwater.nl voor informatie over zwemwaterlocaties in de buitenlucht. Het water kan momenteel trouwens nog wel koud zijn!

Zorg voor elkaar

Kijk om naar de mensen in uw omgeving, zeker als het om ouderen en chronisch zieken gaat. Hoe u oververhitting kan herkennen, vindt u op Hitte en Gezondheid · GGD Leefomgeving.

Drink voldoende

Het is extra belangrijk om voldoende te drinken. U zweet meer dan gewoonlijk en kunt daardoor sneller uitdrogen. Neem altijd een flesje water mee, zeker als u op pad moet. Beperk het drinken van alcohol: alcoholische drankjes helpen niet bij het voorkomen van uitdroging, en u kunt sneller dronken of aangeschoten worden als het heet is.

Meer informatie

Meer weten over hoe u het hoofd koel kunt houden? Kijk op ggdleefomgeving.nl.