Wethouder Mariëlle Vavier bezoekt vaccinatielocatie GGD Haaglanden

Laatste update: 17 oktober 2022

Leestijd: 2 minuten

Zaterdagochtend is het al een drukte van belang op de Sportlaan. Hosts en beveiligers van de GGD ontvangen de bezoekers. Wethouder Mariëlle Vavier is deze ochtend op werkbezoek bij de vaccinatielocatie. Zij wordt rondgeleid door plaatsvervangend directeur van GGD Haaglanden Robert Schaafsma. Vaccinatie-coördinator Lucie laat de wethouder zien hoe zij en haar collega’s de spuiten klaarmaken en de bezoekers prikken. 19 september jl. is gestart met het geven van de herhaalprik op deze locatie in Den Haag. De Sportlaan is één van de vier grote priklocaties in de regio Haaglanden. Dit weekeinde zal de 100.000ste herhaalprik tegen corona gegeven worden door GGD Haaglanden.

Stijging besmettingen

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken snel toegenomen en daarmee ook de druk op de zorg. Ook in Haaglanden gaan de besmettingen omhoog. De zogenaamde coronathermometer van het RIVM is verhoogd naar niveau 2.  De verspreiding van het virus zet verder door en vooral de kwetsbare groepen lopen nu meer risico.

Basismaatregelen

We zitten in de najaarsgolf. Daarom is het belangrijk om de basismaatregelen te volgen. Was je handen vaak, schud geen handen. Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test. Zorg voor voldoende frisse lucht, hoest en nies in de elleboog. En haal de herhaalprik.

De herhaalprik

Vanaf volgende week zullen mensen tussen de 40 en 60 jaar stapsgewijs opgeroepen worden om een afspraak te maken. Via sociale media en online maken de GGD en het RIVM bekend welke geboortejaren aan de beurt zijn voor een herhaalprik. Iedereen geboren in of voor 1962 kan nu al een afspraak maken via planjeprik.nl of via de telefoon 0800 – 7070.  Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten als je geboortejaar aan de beurt is.