background image
Doe ook mee!

Gezond leven, eten en bewegen tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd

Laatste update: 21 juni 2022

Leestijd: 2 minuten

De Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) staat in het teken van gezond leven, lekker én gezond eten en veel bewegen. Gezond is namelijk leuk en lekker! Het doel: iedereen in beweging krijgen om gezonder te leven.

Programma

Iedereen kan meedoen, want tijdens deze week zijn er veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Een kleine selectie uit het programma:

 • Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Overal in de stad zijn er leuke activiteiten. Kijk op www.jantjebeton.nl voor een actie bij jou in de buurt. Een paar voorbeelden:
  • In Laakkwartier maken studenten Voeding & Diëtetiek pop-up speelplekken in de wijk op deze dag.
  • In Moerwijk organiseert het mobiele Gezondheidsteam activiteiten voor volwassenen en ouderen op het Heeswijkplein.
 • Op woensdag 8 juni van 19.00-21.00 uur is er ook het mini-symposium “Leefstijl matters”. Professionals en bewoners zijn van harte welkom. Zoals de naam van het symposium al aangeeft, staat het thema Leefstijl hierbij centraal en dan vooral de maatschappelijke problemen ervan. Bewoners en professionals gaan met elkaar in gesprek over hoe we dit met elkaar kunnen aanpakken. Kijk voor meer informatie op buursportcoachdenhaag.nl.
 • Op vrijdag 10 juni sluiten we de week af met de Battle van Haagse Shuffle. Dit is een dans-battle voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Op die manier zijn de kinderen lekker in beweging en het is nog leuk ook! Meer informatie op www.haagseshuffle.nl.
 • Tijdens deze week start ook de campagne Wie Jarig is Viert Feest, een samenwerking met de GGD Zuid-Holland Zuid en de GGD Hart voor Brabant.
 • In de Stations- & Rivierenbuurt zijn er de hele week activiteiten voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op buurtsportcoachdenhaag.nl.

Zelf een leuke activiteit organiseren tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd?

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit, waarbij bewegen of gezonde voeding centraal staat? Doe dan ook mee. Denk bijvoorbeeld aan Ren je rot, een speurtocht, kookworkshop of een supermarktsafari. Promoot water, groente en fruit in plaats van snoep en snacks. Klik op de afbeeldingen hieronder voor inspiratie.

Challenges

Ook een leuk idee: ga met een groep aan de slag met een challenge, bijvoorbeeld:

 • Eet een week geen suiker (en kom erachter dat dat overal in zit!).
 • Drink een week lang water in plaats van sap/limonade/frisdank.
 • Loop 10.000 stappen per dag.

Meer weten over de Week voor de Gezonde Jeugd?

Wij hebben verschillende materialen voor een gezonde thematafel op scholen, Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) en buurthuizen. Ook zijn er leuke Doe-boeken over etiketten lezen, water drinken, slapen, tussendoortjes en groenten. We organiseren poetslessen in de wijk en ouderworkshops over Proeven met je peuter of over Gezonde traktaties.

Meer weten? Kijk op www.ggdhaaglanden.nl/gezondgewicht of op www.weekvoordegezondejeugd.nl. Je kunt ook contact met ons opnemen via gezondgewicht@ggdhaaglanden.nl.