background image

Lokale aanpak Rijksvaccinatieprogramma in Den Haag

Laatste update: 5 juli 2022

Leestijd: < 1 minuten

De gemeente Den Haag breidt in samenwerking met GGD Haaglanden de aanpak van het Rijksvaccinatieprogramma uit. Dat betekent dat de vaccinatie-aanpak, net als bij de coronavaccinatie, veel meer gericht zal zijn op de wijk en de buurt. Deze lokale aanpak is nodig omdat de vaccinatiegraad in de 4 grote steden (G4), waaronder Den Haag, daalt. En dat is zorgelijk, want vaccineren blijft belangrijk!

Vaccinatie-aanpak in de wijk

Bij deze nieuwe vaccinatie-aanpak is het belangrijk om personen uit de wijk met een breed netwerk te gaan betrekken. Denk bijvoorbeeld aan buurtcoaches of religieuze leiders, maar ook aan artsen en verpleegkundigen met een migratie-achtergrond.

Ook speciale gezondheidsambassadeurs van GGD Haaglanden zullen de wijken in gaan om voorlichting te geven. Alles om zo veel mogelijk mensen goed te kunnen bereiken en op de juiste manier te informeren over vaccinaties.

Vaccinatiecijfers in Den Haag

Op maandag 4 juli maakte het RIVM de vaccinatiecijfers over 2021 bekend. In het hele land is de vaccinatiegraad van bijna alle RVP-vaccinaties lager dan een jaar eerder. Het RIVM verklaart deze daling deels door de corona-pandemie.

In Den Haag ligt de vaccinatiegraad van zuigelingen nog net boven de 90%; onder kleuters en schoolkinderen daalde de graad voor het derde jaar op rij en is nu 85%. Daarnaast is door de privacywet een minder goed beeld van het exacte aantal vaccinaties.

Meer informatie