Werkbezoek

Koning bezoekt vaccinatielocaties in Den Haag en Rijswijk

Laatste update: 15 december 2021

Leestijd: 2 minuten

Zijne Majesteit de Koning heeft vrijdagmiddag 10 december een werkbezoek gebracht aan twee vaccinatielocaties van GGD Haaglanden in Den Haag en Rijswijk. Locatie Westeinde in Den Haag is één van de priklocaties waar mensen zonder afspraak kunnen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. De Broodfabriek in Rijswijk is één van de plekken waar boostervaccinaties worden gegeven.

In Den Haag sprak de Koning met DPG Annette de Boer en medewerkers van GGD Haaglanden over de logistiek en organisatie van het prikken zonder afspraak op tijdelijke vaccinatielocaties, over de wijk- en doelgroepgerichte aanpak om mensen te informeren over de coronavaccinaties en over de vragen die mensen hebben over de vaccins en het vaccineren.

Tijdens een rondleiding kreeg de Koning toelichting op het vaccinatieproces bij de tijdelijke priklocaties. In Rijswijk is voor de boostervaccinaties een opstelling gemaakt waarbij ouderen in een wachtkamer kunnen plaatsnemen en daar ook worden gevaccineerd, zodat ze op één plek kunnen blijven zitten. De Koning bezocht deze nieuwe opstelling voor ouderen en de reguliere priklijn voor zorgmedewerkers.

Afsluitend had de Koning een gesprek met medewerkers logistiek en bevoorrading en met medewerkers van het informatieteam van de GGD die in onder andere bibliotheken, moskeeën en buurthuizen voorlichting geven over vaccineren. Dit afsluitende gesprek vond plaats in het magazijn waar de bevoorrading van alle priklocaties in de regio wordt gecoördineerd.