GGD Haaglanden schaalt op voor boosterprik

GGD Haaglanden schaalt op voor boosterprik

Laatste update: 17 januari 2022

Leestijd: 2 minuten

Nederland versnelt de boostercampagne. Alle Nederlanders van 18 jaar en ouder krijgen de kans om voor de tweede helft van januari een boosterprik te halen. Door de boosterprik krijgen meer mensen een betere bescherming tegen ernstige ziekte door Covid-19.

Vaccinatielocaties

In de regio Haaglanden worden de komende weken ruim 70.000 boosterprikken per week gezet. GGD Haaglanden heeft gemeenten gevraagd vaccinatielocaties ter beschikking te stellen. Alle draaiboeken, plannen en inrichting zijn gereed en er kan op heel korte termijn opgeschaald worden met vaccineren. Samen met bestuurders van onze gemeenten is GGD Haaglanden aan het onderzoeken hoe het opschalen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Naast de reeds bestaande vaste locaties worden de volgende XL priklocaties geopend:

  • Het Boerhaave gebouw, Boerhaavelaan 11 te Zoetermeer,
  • World Forum, Churchillplein 10 te Den Haag (met ingang van 17 januari 2022 gesloten)

Maak de afspraak online

Het heeft voorlopig geen zin om de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn te bellen. Ook partnerprikken worden niet meer ingepland. Door de honderdduizenden oproepen per dag staat het landelijke callcenter onder extreme druk en kunnen geen extra telefoontjes meer worden aangenomen. Daarnaast moet worden voorkomen dat het landelijke telefoonnetwerk in de problemen komt. Daarom een dringende oproep aan iedereen. Vraag een DigiD-inlogcode aan als u deze nog niet heeft en maak uw afspraak online.

Hulp nodig?

Vraag om hulp van een naaste als u het online inplannen lastig vindt. U kunt ook terecht in een bibliotheek voor hulp. Of bekijk de handige uitlegfilm waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u online uw vaccinatieafspraak kunt maken.

1ste en 2de prik zonder afspraak

Mensen die nog een eerste of tweede prik willen kunnen terecht op alle priklocaties in de regio Haaglanden. Dit kan zonder afspraak. Prikken zonder afspraak kan alleen voor de eerste en tweede prik en niet voor de boosterprik. Daarvoor is een afspraak nodig.

Meer informatie