Coming Out Day in Haaglanden

Laatste update: 11 oktober 2022

Leestijd: < 1 minuten

Het is vandaag (11 oktober) de Internationale Coming Out Day. Dit is de dag waarop we stilstaan bij het moment dat een lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse persoon (lhbti+) openlijk uit de kast komt. Het is een dag om de acceptatie van de lhbti+ gemeenschap te vergroten.

Anders dan de Gay Pride en Roze Zaterdag is er op Coming-Outdag geen grote centrale viering, maar zijn er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten door lokale homo- en jongerenorganisaties, al dan niet in samenwerking met heteroseksuele sympathisanten.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn!

In de regio Haaglanden zullen op veel overheidsinstellingen en scholen regenboogvlaggen wapperen. Bij GGD Haaglanden hijst de Directeur Publieke Gezondheid, Annette de Boer, vandaag de vlag om solidariteit te tonen en het belang van ‘jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit’ te benadrukken.

Nog niet alle lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (lhbti+ ) voelen zich veilig genoeg om ‘uit de kast’ te komen. Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daarom is het belangrijk dat de maatschappij lhbti’s meer accepteert. De Nationale Coming-Outdag draagt hieraan bij.

Happy Coming Out Day voor iedereen.