Tweede editie GGD-magazine

Bijzondere verhalen over werken tijdens de coronapandemie

Laatste update: 21 juni 2022

Leestijd: < 1 minuten

Het afgelopen jaar stond net als 2020 in het teken van corona met in januari 2021 de start van het vaccinatieprogramma. Dat levert veel bijzondere verhalen over het werken tijdens de coronapandemie op. Je leest die verhalen in de tweede editie van het GGD-magazine.

Persoonlijke verhalen over bijzonder werk tijdens de coronapandemie

In dit magazine staan verhalen van medewerkers en samenwerkingspartners over hun werk tijdens de coronapandemie. Je leest over bijzondere priklocaties in de regio, zoals een kerk, moskee en een buurthuis.

Ook de collega’s van het Expertise Contactcentrum Corona (ECC) komen aan het woord. Zij kregen de ene na de andere vraag via telefoon en mail te verwerken. Prikkers en Bron- en contactonderzoekers (BCO-ers) vertellen over hun werk en over de ervaringen, die ze het meest zijn bijgebleven.

Naast deze persoonlijke verhalen komen onder andere thema’s als huiselijk geweld en leefomgeving aan bod en de impact van corona hierop.

Trots

Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid (DPG), is er trots op hoe het vaccinatieprogramma van GGD Haaglanden is neergezet het afgelopen jaar. ‘Met vaccineren hebben we als GGD een grote bijdrage kunnen leveren aan de publieke gezondheid. Maar publieke gezondheid gaat natuurlijk verder dan coronabestrijding alleen. Als GGD willen we gemeenten en ketenpartners steunen door de gezondheid van inwoners uit Haaglanden te beschermen, te bewaken en te bevorderen.’

Meer lezen over het werken tijdens de coronapandemie?

Nieuwsgierig geworden naar deze verhalen en wat er nog meer in het Magazine te lezen is? Lees dan de online editie.