Een gezonde mond van jong tot oud!

Mondgezondheid

Een goede mondgezondheid heeft een positieve invloed op je hele gezondheid. Zorg daarom goed voor je gebit!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via tandzorg@ggdhaaglanden.nl.

0 tot 2 jaar

Ook voor baby’s is een goede mondgezondheid al erg belangrijk. Goed zorgen voor je mond begint namelijk bij het eerste tandje.

Lees meer

2 tot 5 jaar

Het melkgebit speelt een belangrijke rol in de start van een gezond gebit. Poets het gebit 2 keer per dag om gaatjes te voorkomen en bezoek regelmatig de tandarts of mondhygiënist.

Lees meer

5 tot 12 jaar

Vanaf 5 of 6 jaar beginnen kinderen met het wisselen van het melkgebit en komen de blijvende tanden en kiezen door. Het is dan extra belangrijk om het gebit goed te verzorgen.

Lees meer

12 jaar en ouder

Vanaf ongeveer 12 jaar zijn alle tanden en kiezen gewisseld. Met de tanden en kiezen die je nu hebt gekregen, moet je je hele leven doen. Verzorg daarom je gebit goed!

Lees meer

Met een beugel

Met een beugel kan het soms moeilijk zijn om je tanden en kiezen goed schoon te houden. Poets je tanden en kiezen minstens 2 keer per dag goed. Het beste is om je tanden na elke maaltijd ook te spoelen met water of te poetsen.

Lees meer

Tijdens de zwangerschap

Ook voor zwangere vrouwen is een gezonde mond heel belangrijk. Speciaal voor verloskundigen hebben we een factsheet gemaakt met meer informatie over mondgezondheid tijdens de zwangerschap.

Lees meer

De oudere mond (60+)

Ook als je ouder wordt is het belangrijk om de mond gezond te houden. Kwaaltjes in de mond kunnen gevolgen hebben voor je gezondheid. Blijf daarom goed voor je gebit zorgen.

Lees verder

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees kan betekenen dat je een ontsteking hebt. Neem het serieus: zorg goed voor je gebit en ga naar de tandarts of mondhygiënist als het niet overgaat.

Lees meer