background image
Milieu en veiligheid

Brand in de omgeving

Gezondheidsrisico’s van roet

In de rook van een brand zitten roetdeeltjes. Als u een grote hoeveelheid roet binnenkrijgt, dan kan dat op lange termijn schadelijk zijn. Deze roetdeeltjes ademt u in als u in de rook staat. Maar ze kunnen ook neerslaan in uw omgeving, bijvoorbeeld in uw tuin.

Hoe krijgt u roet binnen?

Roet kunt u dan binnenkrijgen via uw mond, bijvoorbeeld door contact met vieze handen. Of nadat u het naar binnen hebt gelopen met vuile schoenen. Ook kunt u roet binnenkrijgen als u groenten eet waarop roet zit. Lees hier hoe u voorkomt dat u roet binnenkrijgt.

NL Alert: het alarmmiddel van de overheid

Bij een ramp in uw omgeving wilt u weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. U ontvangt NL-Alert op uw mobiele telefoon.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over een noodsituatie. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u informatie en updates kunt vinden.

Ziet u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij!

Meer weten of advies nodig over een brand in uw omgeving?

Neem contact op met de afdeling Leefomgeving van GGD Haaglanden voor advies in uw specifieke situatie via gezondheidenmilieu@ggdhaaglanden.nl of (088) 355 01 00.

Meer informatie over gevaarlijke stoffen