Hoe Lekker Ga Jij?

Sociale Media

Welkom op deze website. Je vindt hier informatie over diverse onderwerpen, waar jij mee te maken kan krijgen.

Mis je iets of heb je tips voor ons? Laat het ons weten via hoelekkergajij@ggdhaaglanden.nl

Informatie voor jongeren

Hoe lekker ga jij?

Veilig vrijen

Zomer, zon, verliefd! Wil je meer weten over pil, condoom of soa’s? Kijk dan eens op de websites van het JIP, het Centrum Seksuele Gezondheid of van Sense.

Milieu

Gooi jij je afval in de prullenbak? Dat is goed voor het milieu en het blijft schoon op straat. Kijk voor meer informatie over zwerfafval en plastic in zee op de website van Milieu Centraal.

Zonbescherming

Lekker genieten van de zon? Smeer je dan wel goed in met zonnebrandcrème. Zo voorkom je dat je verbrandt en kun je de kans op kanker beperken. Kijk voor meer informatie in de rubriek gezonde zomer op deze website.

Gehoorbescherming

Ga je naar een festival of concert? Draag dan oordoppen met een muziekfilter. Zo voorkom je zo’n vervelende piep, dof geluid of ruis in je oren. Kijk voor meer info op veiligheid.nl of doe de oorcheck.

Bijbaan

Wil je wat extra geld om leuke dingen te doen en zoek je een baantje? Je vindt meer informatie over bijvoorbeeld solliciteren en jouw rechten op de website van het JIPloopbaanadvies.net en de Nationale Vacaturebank.

Water drinken

Water drinken is gezond! Drink zeker in de zomer genoeg water zodat je niet uitdroogt als het warm is. Meer informatie vind je op de website van het Voedingscentrum.nl.

Shisha en alcohol

Waterpijp roken lijkt leuk. Het is helaas erg slecht voor je longen. Kijk voor meer info op jouwggd.nl.

Alcohol drinken: pas vanaf 18 jaar. Best lastig, maar het is beter voor je ontwikkeling. Kijk op www.drugskompas.nl voor meer informatie.

Download de poster

Download