project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Tandzorg voor ouderen

Zorg voor een gezonde lach!

Ouder worden is niet alleen van invloed op uw lichaam, maar ook op uw gebit. Het behouden van een goede mondgezondheid is heel belangrijk. Een gezonde mond heeft namelijk een positieve invloed op uw algehele gezondheid en daardoor ook op uw afweersysteem.


Ga dus regelmatig voor controle naar de tandarts of mondhygiënist! Ook als u een kunstgebit heeft, is het goed om regelmatig de tandarts te bezoeken. Deze kan beoordelen of uw kunstgebit goed zit en of uw tandvlees gezond is.


Roken heeft een negatief effect op een gezonde mond. Door roken sluiten de bloedvaatjes, waardoor het tandvlees minder snel bloedt. Hierdoor kunt u een verkeerd beeld krijgen en denken dat uw tandvlees gezond is. Ga bij bloedend tandvlees altijd naar de mondhygiënist of tandarts.


Wat moet u doen om uw mond gezond te houden?

Houd uw mond gezond door middel van een complete mondverzorging. Dit betekent: twee keer per dag tandenpoetsen met een fluoride tandpasta, reinigen tussen de tanden en kiezen met een ragertje, tandenstoker of een rubberen tandenstoker (softpick) en eventueel spoelen met een mondspoelmiddel. Het reinigen tussen de tanden en kiezen moet een dagelijkse gewoonte zijn!


Tip: Denk eraan om elke dag uw tong te reinigen, met een tandenborstel of tongschraper. Dan krijgt u een lekker frisse adem!Meer informatie

U vindt meer informatie op demondnietvergeten.nl en op allesoverhetgebit.nl.