project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Tandzorg kinderen

Vanaf het eerste tandje naar de tandarts

Het lijkt misschien wat vroeg, toch is het goed om al vanaf het eerste tandje van uw kind regelmatig naar de tandarts te gaan. Hoe eerder u weet wat nodig is voor een goede verzorging van het doorbrekende melkgebit, hoe meer u gebitsproblemen bij uw kind kunt voorkómen. Ook kunnen kinderen op een leuke manier wennen aan de tandarts.


Gezondheidszorg door GGD Haaglanden

De gemeente Den Haag moet zorgen voor goede gezondheidszorg (waaronder tandzorg) van haar inwoners. GGD Haaglanden stuurt u daarom een oproepkaart om met uw kind naar de tandarts of mondhygiënist te gaan. Zo kunnen eventuele gebitsproblemen bij uw kind vroeg worden gesignaleerd en voorkomen.


U kunt er voor kiezen om naar uw eigen tandarts te gaan, naar de Stichting Jeugdtandzorg West of naar De Tandentent.


Wat doen wij met uw gegevens?

De GGD ontvangt de adresgegevens van ouders/verzorgers voor de verzending van de oproepkaart uit de gemeentelijke basisadministratie. Deze gegevens sturen wij beveiligd naar de drukker, die ze op de oproepkaart afdrukt. De drukker verstuurt de oproepkaarten per post en verwijdert dan direct het bestand met adresgegevens.


U kunt in het aanmeldformulier uw gegevens invullen en digitaal verzenden. GGD Haaglanden verzamelt de inzendingen. Ook registreert de GGD het aantal ontvangen digitale formulieren op postcodegebied. We maken een analyse van anonieme gegevens, zodat we een overzicht hebben van de respons.


De GGD stuurt de digitale formulieren voor Stichting Jeugdtandzorg West of De Tandentent direct beveiligd naar hen door. Op basis van uw ingevulde gegevens krijgt u vervolgens een afspraak voor de tandarts/mondhygiënist door deze tandartspraktijk toegestuurd. De GGD vernietigt de adressenlijst voor de oproepkaarten en het aantal ontvangen digitale formulieren direct na het doorsturen aan de tandartspraktijk.


Verder verwijzen wij naar de privacyverklaring van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/nl/verklaring-inzake-gegevensbescherming.htm.