project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Gezond gewicht kinderen

Hulp bij overgewicht of ondergewicht

Heeft uw kind overgewicht of ondergewicht? De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) kan uw kind helpen bij het krijgen van een gezond gewicht.


Aanmelden

Denkt u dat uw kind overgewicht of ondergewicht heeft en wilt u daar iets aan doen? Dan kunt u in Den Haag contact opnemen met de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). U kunt dit doen via de intern begeleider of zorgcoördinator op school. Ook kunt u zelf contact opnemen met de JGZ.


De JGZ werkt vanuit het Centrum Jeugd en Gezin Den Haag. U vindt meer informatie over overgewicht bij peuters, kinderen en pubers op de website van het CJG.

In andere gemeenten uit de regio Haaglanden kunt u contact opnemen met JGZ Zuid-Holland West.


Individuele begeleiding Den Haag

Wij kunnen kinderen met overgewicht (en hun ouders) ook individueel begeleiden bij het afvallen op een verantwoorde manier. Onze jeugdarts of jeugdverpleegkundige voert een aantal gesprekken met u en uw kind. Hierbij kijken we naar de gezondheid, de lengtegroei, het gewicht, het eetpatroon en beweeggedrag van uw kind. Samen bespreken we mogelijkheden om het eetpatroon en beweeggedrag te veranderen.

Na het bijhouden en bespreken van een eet-, drink- en beweegdagboekje van uw kind, krijgt u eet- en beweegadviezen. In overleg kunnen wij uw kind doorverwijzen naar een begeleidingsgroep, diëtist, sportclub, huisarts of kinderarts.

Kosten

Aan de begeleiding van JGZ zijn voor u geen kosten verbonden.

Begeleidingsgroepen

Er zijn diverse begeleidingsgroepen in Den Haag voor kinderen en jongeren met overgewicht of ondergewicht. Onder begeleiding werken groepen in verschillende leeftijdscategorieën aan een gezond gewicht door meer bewegen en gezondere voeding. Als ouder krijgt u tips waarmee u bewegen en gezonde voeding bij uw kind kunt stimuleren.

Woont u in 1 van de andere gemeenten in de regio Haaglanden? U kunt terecht bij de Stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West voor meer informatie.

Organisatie

Begeleidingsgroep

Zebra Welzijn

Tijd voor ontbijt

CJG Den Haag

Koken voor je peuter

AFP Kinderfysiotherapie

FitKids

Bon Appétit

Fitte vriendenclub

Stichting Haagse Jeugd Gezond

WIJS

LeefstijlCentrum Schilderswijk

WorkOutWijs


Wilt u meer weten over het aanbod in Den Haag? U kunt dit vinden in de Digitale Sociale Kaart..

Op de website Heel Den Haag Sport vindt u een overzicht van alle sportorganisaties, clubs en sportaccommodaties in Den Haag.

Meer informatie voor ouders