project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Dakloze jongeren

Steun en opvang voor dakloze jongeren (18 tot en met 23 jaar)

Het kan gebeuren dat een jongere door problemen thuis wegloopt, het huis wordt uitgezet of om een andere reden dakloos wordt. Wat kan hij dan doen en waar kan hij terecht?


Hulp

Het is belangrijk om met iemand te praten. Dit kan een goede vriend, familielid of leraar zijn, maar ook een hulpverlener van bijvoorbeeld het Jongeren Informatiepunt (JIP). Zo kan de jongere op een rijtje zetten waarom hij of zij is weggelopen. En kan gezocht worden naar een (andere) eigen woonruimte. Ook kan er hulp worden ingeschakeld om weer thuis te gaan wonen.


Opvang

Is er geen plek te vinden om te blijven? Dan zijn er opvangadressen. Hier kan de jongere een paar dagen of weken blijven. Soms is er sprake van een wachtlijst. Wanneer een jongere gebruik wil maken van de opvang, is het meestal nodig hem/haar aan te melden. Dit kan bij het Centraal Coördinatie Punt (CCP).


Jongeren Informatie Punt (JIP)

Bij het JIP kan de jongere terecht voor informatie over opvangadressen en hulpverleningsinstellingen. Hier worden ook tips en advies gegeven over het zoeken naar kamers en kan de aanmelding plaatsvinden bij de opvang.


Spoedhulp

Is er hulp nodig tussen 17.00 uur ’s middag en 9.00 uur ’s ochtends? Bel dan naar de Spoedhulp. Het telefoonnummer is (070) 379 51 60.

Nachtopvang Vast en Verder

In Den Haag biedt het Leger des Heils op 2 locaties nachtopvang voor jongeren onder de naam Vast en Verder. Er is 1 locatie speciaal voor meisjes en 1 voor jongens. Meer informatie vindt u in de folder over de winterregeling voor daklozen.


Folder Haagse winterregeling (Nederlands) (PDF, 5 MB)