Corona

Vaccinatielocaties in de regio Haaglanden

GGD Haaglanden heeft  4 grote locaties waar gevaccineerd wordt tegen het coronavirus: in Delft, Den Haag, ‘s-Gravenzande en Zoetermeer. Deze locaties zijn goed bereikbaar.

Herhaalprik

U krijgt een uitnodiging van het RIVM om een afspraak voor de herhaalprik te maken bij de GGD. U kunt voor de herhaalprik vanaf maandag 19 september dagelijks van 9.00-17.00 uur op afspraak terecht bij deze grote vaccinatielocaties. Meer informatie vindt u in het nieuwsbericht over de herhaalprik.

Deze coronavaccinaties alleen op afspraak

  • na ontvangst van de uitnodigingsbrief van het RIVM kunt u online of telefonisch een afspraak maken voor de herhaalprik met het vernieuwde vaccin (vanaf 19 september). Hiervoor kunt u terecht bij deze grote vaccinatielocaties;
  • eerste en tweede coronavaccinatie bij de grote vaccinatielocaties (vanaf 19 september);
  • vaccinatie van kinderen van 5 t/m 11 jaar: hiervoor kunt u alleen op afspraak terecht bij onze vaccinatielocatie in het voormalige Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. U maakt een afspraak door te bellen met telefoonnummer 0800 7070;
  • een vaccinatie met het Novavax-vaccin. Maak een afspraak via telefoonnummer 0800 0174;
  • boosterprik met Janssen-vaccin. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0800 1295.

Openingstijden vaste priklocaties

 

Belangrijk

  • Neem uw identiteitsbewijs en een mondkapje mee.
  • Trek kleding aan, waarvan u makkelijk de mouwen kunt opstropen
  • Vul de gezondheidsverklaring van tevoren in. U vindt deze bij de uitnodiging van het RIVM of download hem via de website van de rijksoverheid. U kunt deze ook op de locatie krijgen en invullen.

Eerste en tweede coronaprik

Bent u nog niet in de gelegenheid geweest een eerste of tweede coronaprik te halen? Dan kunt u elke vrijdag van 9.00 – 13.00 uur zonder afspraak terecht bij de Reizigerspoli van GGD Haaglanden op het Westeinde in Den Haag. Meer informatie vindt u op Vaccinatielocaties in de wijken.

Let op:

  • U kunt bij de reizigerspoli niet terecht voor herhaalprik. Die wordt alleen op afspraak gegeven op de grote vaccinatielocaties.
  • Op de grote vaccinatielocaties kunt u vanaf 19 september alleen op afspraak terecht voor de eerste en tweede coronaprik.

Hulp nodig?

Het kan zijn dat het voor u moeilijk is om naar de vaccinatielocatie te komen. U mag een begeleider meenemen. Als u geen vervoer hebt naar de vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan een bekende. Daarnaast zijn er vrijwillige initiatieven en organisaties voor vervoer, zoals ANWB AutoMaatje. Als u wel eens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer dan kunt u deze gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Boek de rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak.

Als het niet lukt om vervoer te regelen, adviseert de huisarts dat u contact opneemt met het landelijk telefoonnummer 0800-1351 Dit nummer is open van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Gesloten in het weekend en op feestdagen. Het is belangrijk dat u wel eerst een afspraak voor vaccinatie bij de GGD maakt.

Blijkt uit dit telefoongesprek dat u alleen een vaccinatie aan huis kunt krijgen, dan kunt u contact opnemen met de huisarts. De huisarts heeft op dit moment nog geen geschikt vaccin voor u. Het duurt in dat geval langer voordat u de vaccinatie krijgt.

Woont u in de gemeente Den Haag en bent u minder mobiel? U kunt 1 uur na het maken van de vaccinatie-afspraak zelf bellen met AV070 om vervoer naar de vaccinatielocatie te regelen. Dan is ook deze vervoerder op de hoogte van de ingeplande vaccinatie-afspraak.